Avatar-ohjaaja James Cameronilla on villi visio siitä, miten elokuvat voitaisiin julkaista Netflixissä ja muissa suoratoistopalveluissa

20.12.2021 08:43 Muropaketin toimitus

James Cameron haluaa tehdä elokuvistaan eri versiot suoratoistoa ja elokuvateattereita varten.

Elokuvaohjaajat James Cameron ja Denis Villeneuve vierailivat Varietyn Directors On Directors -sarjassa, jonka tuorein jakso löytyy kokonaisuudessaan alempaa. Jättibudjetin leffoja ohjaavat miehet keskustelivat monista aiheista, joista yksi oli tapa, jolla elokuvia julkaistaan tulevaisuudessa.

Ohjaajien juttutuokio kannattaa ehdottomasti katsoa kokonaisuudessaan.

Cameron miettii mahdollisuutta julkaista jatkossa elokuvistaan eri versiot teattereissa ja suoratoistopalveluissa. Hänen mukaansa tulevaisuudessa nämä sulautuvat toisiinsa uudella tavalla.

– Veikkaan, että jatkossa teatterissa esitetty elokuva jatkaa elämäänsä eri tavalla vaikkapa Netflixissä kuin aiemmin. Haluan tehdä esimerkiksi kuuden tunnin mittaisen leffan, jonka voi katsoa kaikessa rauhassa kotona. Jos haluat kokonaisvaltaisemman, mutta lyhyemmän elämyksen, niin teatteriversio voisi olla kahden ja puolen tunnin mittainen, Cameron sanoo.

– Miksi emme käyttäisi eri julkaisualustoja aivan uudella tyylillä, Cameron kysyy.

Molemmat ohjaajista tekevät elokuviaan ensisijaisesti katsottavaksi jättikankaalta. Villeneuve puolestaan näkee, että elokuvateatteri ja suoratoisto ovat jatkossakin kaksi aivan eri asiaa.

– Massiivinen sekä psyykkinen immersio on mahdollista vain teattereissa. Atmos-äänet ja erityisesti IMAX-formaatti ovat juttuja, joita ei voi toistaa kotona samalla tavalla kuin elokuvateatterissa. Taideteoksen katsominen yhdessä muiden kanssa jättikankaalta on erittäin voimakas kokemus. Ihmistä ei ole tarkoitettu olemaan ja kokemaan yksin. Tarvitsemme yhteisiä ja jaettuja tunteita, Villeneuve sanoo.

Cameron työstää edelleen Avatar 2 -ikuisuusprojektiaan, jonka on tarkoitus saada ensi-iltansa joulukuussa 2022. Villeneuven seuraava elokuva on luonnollisesti Dyyni osa kaksi – Dune: Part Two, joka julkaistaan lokakuussa 2023.