Avengers: Endgamen ohjaajat tarjosivat vihdoinkin vastauksen faneja kiusanneeseen kysymykseen – Ja nyt on varmaan aika monella pää kipeänä

16.02.2021 21:00 | Muropaketin toimitus

Monia Marvel-faneja on askarruttanut kysymys, menikö Captain America eri aikalinjalle Avengers: Endgamessa. Joe ja Anthony Russo antavat tähän nyt vastauksen.

Viimeisessä Avengers-elokuvassa nähdään Chris Evansin esittämä Captain America, joka lähtee aikamatkalle, mutta ei kuitenkaan palaa saman tien takaisin. Lopussa hänet nähdään istumassa puiston penkillä vanhana miehenä. Paljastuu, että palautettuaan ikuisuuskivet paikoilleen, hän meni tapaamaan nuoruudenrakastettuaan Peggyä (Hayley Atwell) ja oletettavasti eli tämän kanssa yhdessä pitkän elämän.

Kysymys kuuluukin, tapahtuiko tuo Avengers-tarinoiden pääaikajanalla vai hyppäsikö Kapu mahdollisesti johonkin erilliseen aikalinjaan. Aiemmin asiaa ovat kommentoineet Avengers: Endgamen käsikirjoittajat Christopher Marcus ja Stephen McFeely, joiden mukaan kyseessä ei ollut erillinen aikajana vaan että toinen Steve Rogers olisi elänyt kaikessa hiljaisuudessa toisen, supersankarina toimivan Kapun ohella.

Nyt elokuvan ohjaajat Joe ja Anthony Russo ovat tarjonneet oman vastauksensa (Cinemablendin kautta):

“Kaiken sen perusteella, mitä on tapahtunut, hänen olisi pitänyt elää haarautuneessa todellisuudessa ja sitten siirtyä tälle puolelle, hypätä yhdestä toiseen antamaan kilpensä eteenpäin… Olemme keskustelleet tästä Anthonyn kanssa, mutta emme ole tainneet tehdä sitä julkisesti, mutta on selvää, että Kapun on pitänyt tulla takaisin pääaikalinjalle. Hänen olisi pitänyt ollut haarautuneessa todellisuudessa, mutta sitten tulla takaisin päälinjalle antamaan kilpi Sam Wilsonille”, Joe Russo selittää.