Uusimmat

Babylon 5:n luoja J. Michael Straczynskin Suomessakin tutuista supersankareista elokuva

15.06.2016 08:55 Tatu Junni

J. Michael Straczynskin luomuksista Babylon 5 on eittämättä tunnetuin, mutta mies on kunnostautunut myös supersankarisarjakuvien parissa.

Suomessakin luettiin 2000-luvun alkupuolella J. Michael Straczynskin vallan mainioita Hämähäkkimies-tarinoita, jotka veivät seittisingon aivan uusille urille. Muista Straczynskin lehdistä huomionarvoisia ovat ainakin rupeamat Thorin ja Teräsmiehen parissa.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt scifi-legendan oma luomus Rising Stars, jota Egmont julkaisi Suomessa aikoinaan Witchblade & Darkness -lehden kakkossarjana. Deadline-sivuston mukaan MGM-studio on nyt ostanut oikeudet Straczynskin supersankarisarjakuvaan. Se kertoo 113 lapsesta, jotka saavat yliluonnollisia voimia mystisellä tavalla.

J. Michael Straczynski kirjoittaa Rising Starsin käsikirjoituksen itse. Alex Gartner ja Richard Suckle toimivat tuottajina, mutta muista tekijöistä ei ole vielä tietoa.

Rising Stars

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat