Batman-näyttelijä paljasti: “Christopher Nolan poisti kuolinkohtaukseni Yön ritarin paluusta, koska se oli liian väkivaltainen”

22.09.2020 18:00 | Muropaketin toimitus

Alkuperäinen kuolinkohtaus olisi antanut Yön ritarin paluulle Yhdysvalloissa lapsilta kielletyn (NC-17) ikärajan.

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari -trilogian elokuvat julkaistiin K-12-ikärajoilla varustettuna niin kuin suurin osa supersankarielokuvista. Näyttelijä Matthew Modine on kuitenkin nyt paljastanut Cinemablendin haastattelussa, että hänen hahmonsa kuolinkohtaus oli alun perin niin väkivaltainen, että sen myötä Yön ritarin paluulle olisi Yhdysvalloissa lätkäisty lapsilta kielletty (NC-17) ikäraja.

Modine esittää elokuvassa James Gordonin apumiestä Peter Foleyta, joka joutuu Banen joukkojen ampumaksi.

Alun perin hahmon kuolema oli määrä tapahtua Marion Cotillardin esittämän hahmon yliajamana. Kohtaus ei kuulosta valtavan väkivaltaiselta, mutta Modinen mukaan kohtausta kuvattaessa hän oli pelännyt stuntmiehensä puolesta.

“Auton keulaan laitettiin pleksilasi ja se osui häneen. Häneen oli kiinnitetty vaijeri, joka vetäisi hänet viiden metrin korkeuteen ja pudotti sitten maahan. Mukulakivikadulle iskeytyvän ruumiin ääni oli kammottava. Muistan, että Christopher Nolankin oli aivan valkoinen kasvoiltaan. Hän sanoi sitten, että jos laittaisimme kohtauksen elokuvaan, se saisi NC-17-leiman, koska se oli niin väkivaltainen”, Modine kertoo.

Valmis kohtaus näytti lopulta tältä:

Muropaketin uusimmat