Uusimmat

Batman-ohjaaja Christopher Nolan on harmissaan: “Tom Hardy ei vieläkään saa tarpeeksi kehuja Banen roolista”

16.12.2020 14:00 Muropaketin toimitus

Tom Hardy esitti Bane-pahista Christopher Nolanin ohjaamassa The Dark Knight Rises -elokuvassa vuonna 2012.

Christopher Nolanin Batman-trilogian viimeisessä osassa Banea esittäneellä Tom Hardyllä oli suuret saappaat täytettävänään, sillä hän peri Batman-pahiksen roolin edellisessä elokuvassa Jokeria esittäneeltä Heath Ledgeriltä. Odotukset olivat kovat, minkä vuoksi Hardyn Bane – niin erinomaisesti luotu hahmo kuin olikin – on jäänyt aliarvostetuksi.

Tämä harmittaa myös Nolania, minkä hän on paljastanut tuoreessa podcastissa (NME:n kautta).

“Kaikkea sitä, mitä Tom tuolloin hahmossaan teki, ei edelleenkään tarpeeksi arvosteta. Se on erinomainen roolisuoritus ja totaalisen mahtava. Se ääni, kaikki mitä hän kommunikoi pelkästään silmillään ja kulmillaan. Meillä on paljon keskustelua maskista ja siitä, mitä se peittäisi ja mitä taas ei peittäisi, ja yksi asioista mitä muistan hänen sanoneen minulle oli kun hän laittoi sormensa ohimolleen ja kulmakarvoilleen ja sanoi: ’Voitko antaa minulle tämän osan millä työskennellä? Antaa ihmisten nähdä tämä osa.’”, Nolan kertoo.

“Ja tosiaankin, niin kuin elokuvassa voi nähdä, ne ovat brandomaiset kulmat, joilla voidaan esittää kaikkia hirviömäisiä asioita. Se on todella komea esitys”, ohjaaja jatkaa.