Batman-ohjaajan uudessa toimintaleffassa on “vähemmän erikoistehosteita kuin useimmissa romanttisissa komedioissa” – Asiaa ei kyllä traileria katsoessa uskoisi

12.08.2020 20:00 | Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin ohjaama Tenet julkaistaan vihdoinkin elokuvateattereissa 26. elokuuta.

Koronatilanteen vuoksi lykätty Tenet päästään vihdoinkin näkemään valkokankailla elokuun lopussa. Ohjaaja Christopher Nolanille (Dark Knight -trilogia, Inception, Interstellar) tyypilliseen tapaan luvassa näyttäisi olevan katsojan aivoja mutkalle vääntävä toimintaelokuva. Tenetissä kikkaillaan trailerin perusteella ajassa.

ICG Magazinen tuoreessa haastattelussa (alkaa digilehdessä sivulta 38) Nolan kuitenkin väittää, että elokuvassa ei olisi käytetty valtavan paljoa erikoistehosteita.

“Elokuvan visuaalinen puoli on mittakaavassaan valtava, mutta VFX-ottojen määrä on luultavasti pienempi kuin suurimmassa osassa romanttisia komedioita”, Nolan kommentoi.

Leikkaaja Jennifer Lamen mukaan VFX-kohtauksia on Tenetissä noin 300. Määrä saattaa kuulostaa äkkiseltään paljolta, mutta tyypillisessä kassamagneettielokuvassa niitä on 600-1000 – ennätystä hallussaan pitävässä Avengers: Age of Ultronissa jopa yli 3000. Esimerkiksi Nolanin Inceptionissa niitä oli 500.