Uusimmat

Tänään tv:ssä: Ben Affleck räjäytti vuonna 2007 pankin ja sai vanhat synnitkin anteeksi

17.10.2016 05:50 Muropaketin toimitus

Gone Baby Gone

Ben Affleck tunnettiin vielä 2000-luvun alkuvuosina Daredevilistä, Giglistä ja tyhjänpäiväisistä hymypoikarooleistaan romanttisissa komedioissa. Kun mies alkoi ohjaajaksi, muuttui ääni kellossa. Arvostus kasvoi yhdessä yössä, eikä Giglistäkään jaksettu enää piruilla.

Vuonna 2007 ilmestynyt Gone Baby Gone on Ben Affleckin esikoisohjaus ja sangen pätevä rikoselokuva. Affleckin uran uuteen nousuun kääntyänyt trilleri nähdään Sub-kanavalla tänään kello 21.00.

Gone Baby Gone perustuu Dennis Lehanen romaaniin Muisto vain, ja sen ovat sovittaneet valkokankaalle Ben Affleck ja Aaron Stockard.

Elokuvan tarinassa nelivuotias Amanda McCready siepataan keskellä yötä omasta vuoteestaan. Suuresta mediakohusta ja sitkeästä poliisityöstä huolimatta tutkimukset ajautuvat kerta toisensa jälkeen umpikujaan. Amandan täti saa houkuteltua yksityisetsivät Kenzien ja Gennaron etsimään kadonnutta tyttöä, jonka äiti suhtautuu asiaan oudon välinpitämättömästi.

Työ vie etsivät huumekuriirien, lasten hyväksikäyttäjien ja murhaajien raadolliseen maailmaan. Kesä etenee mutta Amanda pysyy kateissa. Ja sitten katoaa toinenkin lapsi….

Pääosia Gone Baby Gonessa esittävät Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman ja Ed Harris.

Gone Baby Gonen jälkeen Ben Affleck on jatkanut ohjaajana ja siinä sivussa toiminut myös näyttelijänä. Miehen elokuvista erityisesti kiitosta on niittänyt Argo (2012). Parhaillaan Affleck valmistelee The Batman -elokuvaa, jonka pääosaa hän myös esittää.