Ben Affleckilla on synkkä näkemys siitä, miten koronavirus vaikuttaa elokuvateattereihin tulevaisuudessa

24.09.2020 08:54 | Muropaketin toimitus

Ben Affleck uskoo, että teatteriensi-iltojen määrä romahtaa merkittävästi pandemian jälkeen.

Marvel Studios kertoi eilen siirtävänsä jälleen Black Widow -elokuvan ensi-iltaa. Alun perin viime keväältä marraskuulle lykätyn Black Widow’n uusi julkaisupäivä on 7.5.2021.

Hyvin todennäköisesti muutkin loppuvuoden isojen leffojen enskarit siirtyvät ensi vuoden puolelle. Ben Affleck pohtii asiaa Entertainment Weeklyn haastattelussa, jossa hän kertoo, että tulevaisuudessa teattereissa ei ehkä nähdä kuin juuri näitä megabudjetilla tehtyjä suuren yleisön elokuvia.

– Luulen että pandemian jälkeen pienemmän budjetin leffat ja indie-elokuvat katoavat teattereista melkein kokonaan. Ne päätyvät jatkossa suoraan suoratoistopalveluihin, ja teattereissa nähdään vain 20-25 elokuvaa vuodessa, jotka ovat kaikki jättileffoja, Disneyn tekeleitä, Star Warseja tai Marvel-elokuvia. Sellaisia, jotka tuottavat vähintään 500 miljoonaa dollaria, Affleck sanoo.

– Pienemmän budjetin elokuvat pyörivät ehkä muutamassa teatterissa hetken aikaa, mutta pääosin ne päätyvät striimattavaksi. Tämä on vain minun arvaukseni, joka perustuu omiin kokemuksiini. Ihmiset ovat nyt jo tottuneet katsomaan elokuvia kotona, joka ei ole pelkästään huono asia. Esimerkiksi minun The Way Back -elokuvani menestyi hyvin. Se ehti olla teattereissa vain pari viikkoa, kunnes julkaisimme sen pandemian takia vuokrauspalveluissa, hän jatkaa.