Uusimmat

Ben-Hur – Kesän 2016 vähiten odotettu elokuva?

14.06.2016 12:19 Tatu Junni

Vuoden 1959 elokuvaklassikko Ben-Hur on pistetty uuteen uskoon.

Timur Bekmambetovin (Wanted) ohjaaman kierrätyksen ensi-ilta on vain parin kuukauden päästä, mutta sitä ei kyllä helposti uskoisi. Tuntuu ettei Ben-Hurista tiedä kukaan ja ne jotka tietävät, eivät ole elokuvasta kiinnostuneita.

Paramount Pictures koettaa nyt herätellä hypeä historiallisen seikkailun ympärille uudella trailerilla ja kuuluisaa kilpa-ajoa esittelevällä videonpätkällä.

Sori nyt hirveästi, mutta eipä oikein kolahda.

Hirvittävän ääniraidan säestämä mainosvideo antaa Ben-Hurista kuvan Gladiaattori-kloonina, joka on koristeltu kristillisellä sanomalla. Uskonto on toki olennaisessa osassa Ben-Hur: A Tale of the Christ -romaanissa, johon elokuva pohjautuu, mutta jotenkin tuntuu että studio on vasta viime tipassa tajunnut uskonnollisten elokuvien markkina-arvon USA:ssa ja kasvattanut Jeesuksen roolia markkinoinnissa.

USA:ssa Ben-Hur saa ensi-iltansa 19. elokuuta. Suomen ensi-illasta ei ole kuulunut vielä pihaustakaan, mikä vihjaa siihen, ettei elokuvaa välttämättä viitsitä meille asti edes raijata.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat