Blade Runner 2:n uudet komeat kuvat esittelevät viimeisen päälle tehtyjä lavasteita

14.07.2017 09:47 | Muropaketin toimitus

Ryan Gosling kertoo kuinka pikkutarkkaa hommaa lavasteiden rakentaminen oli.

Entertainment Weeklyn uudessa jutussa ovat äänessä Suomessa 6. lokakuuta ensi-iltansa saavan Blade Runner 2049:n ohjaaja Denis Villeneuve ja näyttelijä Ryan Goslingin, jotka kertovat muun muassa miten pikkutarkkaa hommaa elokuvan lavasteiden rakentaminen oli.

– Tässä on oiva esimerkki tämän leffan teosta, sanoo Gosling alla olevasta kuvasta.

– Käsikirjoituksessa on kohtaus, jossa hahmoni kävelee tämän pöydän takana istuvan tyypin luo ja he sanovat toisilleen muutaman sanan. Kohtaus on todella lyhyt, kässärissä ehkä noin neljäsosa yhdestä sivusta. Ilmestyn kuvauspaikalle ja he ovat rakentaneet tämän suuren lavasteen vain yhtä lyhyttä kohtausta varten. Sillä ei ollut väliä oliko jokin kohtaus leffan tärkeimpiä tai vain pikku pätkä, kaikkiin lavasteet tehtiin pikkutarkasti, hän jatkaa.

Ohjaaja Villeneuve on kertonut jo aiemmin, että elokuvassa on käytetty mahdollisimman paljon vanhan koulukunnan tehosteita ja lavasteita, sekä mahdollisimman vähän CGI:ta ja green screeniä.

Blade Runner 2049:n pääosissa nähdään Goslingin lisäksi rooliinsa palaava Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista ja Jared Leto.