Wesley Snipes kieltää hurjat huhut Blade 3:n kuvauksista: “Mustana miehenä olisin vankilassa, jos olisin todellakin tehnyt mitä väitetään”

03.11.2020 17:53 | Muropaketin toimitus

Wesley Snipes esitti pääosaa kolmessa 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa tehdyssä Blade-elokuvassa.

Näyttelijä Wesley Snipes sai väkivaltaisen diivan leiman Blade: Trinity -elokuvan kuvauksissa sen jälkeen, kun hänen näyttelijäkollegansa, koomikko Patton Oswalt kertoi Snipesin viettäneen päivänsä asuntovaunussaan pilveä poltellen. Tuolloin huhuttiin, että Snipes suostui kommunikoimaan elokuvan ohjaajan, David S. Goyerin, kanssa ainoastaan post it -lappujen kautta ja että näyttelijä jopa kävi ohjaajaan käsiksi syyttäessään tätä rasismista.

The Guardianin haastattelussa Snipes pyrkii puhdistamaan mainettaan.

“Sanonpa yhden asian. Jos olisin yrittänyt kuristaa David Goyerin, et varmaankaan juttelisi kanssani nyt. Musta, lihaksikas kaveri kuristamassa elokuvan ohjaajaa – hänet laitettaisiin vankilaan, sen voin vaikka vannoa. Nämä ovat niitä haasteita, joita afroamerikkalaiset joutuvat kohtaamaan Amerikassa, nämä mikroaggressiot. Oletetaan, että kun valkoinen kaveri sanoo jotain, niin se on sitten totta. Miksi ihmiset uskovat näin? Koska he ovat alttiita uskomaan, että musta kaveri on aina se ongelma”, Snipes kommentoi.

Snipes myös muistuttaa, että hän ei ollut elokuvassa pelkkä palkattu näyttelijä: “Olin myös yksi vastaavista tuottajista, minulla oli auktoriteettia päättää asioita. Joidenkin oli vaikea ymmärtää sitä.”