Bloodshot: Tästä on kyse Vin Dieselin tulevassa supersankarileffassa

15.10.2018 10:14 | Muropaketin toimitus

Valiant Comicsin sarjakuvaan perustuva Bloodshot saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2020.

Vielä reilu vuosi sitten Valiant Comics -kustantamon hienoon Bloodshot-sarjakuvaan perustuvan supersankarielokuvan pääosaan kaavailtiin Jared Letoa, mutta roolissa nähdäänkin Vin Diesel, joka on itse ilmeisen kova Bloodshot-fani.

Comicbook.comin uutinen kertoo leffan synopsiksen, joka on oikeastaan aivan sama tarina kuin sarjakuvissa nähty.

Bloodshot, kuten muutkaan Valiantin sarjakuvat eivät ole Suomessa kovin tunnettuja, vaikka lafka julkaisee ehdottomasti parasta supersankarisarjakuvaa tällä hetkellä.

Vapaasti suomennettu synopsis kertoo:

”Bloodshot-elokuva kertoo Ray Garrisonista, eli Bloodshotista, kuolleesta sotilaasta jonka Rising Spirit Technologies -firma herättää henkiin nanoteknologian avulla. Ray ei muista elämästään mitään, mutta hänellä on uusia kykyjä. Hän taistelee saadakseen vanhan elämänsä takaisin, tutustuen samanaikaisesti siihen millainen elävä ase hänestä on tehty. Apua Bloodshot saa saman kohtalon kokeneelta ryhmältä sotilaita, joiden koodinimi on  Chainsaw.”

Bloodshot teki ensiesiintymisensä Rai-lehden sivuilla vuonna 1992. Samana vuonna alkoi ilmestyä ultramodernin teknologian ja nanobottien avulla supersotilaaksi muutetun antisankari Bloodshotin oma lehti, josta tuli melkoinen hitti.

Sonyn Bloodshot-elokuvan ohjaa Dave Wilson, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Deadpool-ohjaaja Tim Millerin kanssa Blur Studion palveluksessa. Käsikirjoituksen on rustannut muun muassa Arrivalista ja The Thingistä tuttu Eric Heisserer. Dieselin lisäksi leffassa nähdään muun muassa Guy Pearce, Eiza Gonzalez ja Sam Heughan.

Jos Bloodshot ei ole tuttu, niin suosittelemme aloittamaan lukemisen Jeff Lemiren Bloodshot Reborn -sarjakuvista. Sitä ennen kannattaa lukaista The Valiant -albumi, jossa nähdään useita kustantamon hahmoja. Lemiren tarinan ymmärtääkseen ei vanhoja Bloodshot-seikkailuja tarvitse kahlata läpi, vaikka niistäkin löytyy loistavaa materiaalia.

Alempaa löytyvä kuva antaa vinkkiä siitä miltä Diesel näyttää roolissa. Se on Bloodshot Salvationin numero #12 vaihtoehtoinen kansikuva, josta vastaa Lewis LaRosa, joka on Dieselin lempiartisti Bloodshotin kuvittajista.

Bloodshot saa ensi-iltansa alkuvuonna 2020.