UUSIMMAT

“Borat palasi vain Donald Trumpin takia, eikä häntä enää tulla näkemään”, ilmoitti Sacha Baron Cohen

11.01.2021 09:11 | Muropaketin toimitus

Donald Trump hävisi vaalit, joten Borat jää eläkkeelle.

Boratin luoja ja näyttelijä Sacha Baron Cohen kertoo Varietyn tuoreessa haastattelussa, ettei hahmoa tulla enää näkemään. Boratin paluulle viime lokakuussa Borat Subsequent Moviefilm -elokuvassa oli vain yksi vain syy.

– Toin Boratin takaisin vain Trumpin takia. Elokuvalla oli tarkoituksensa, enkä näe enää syytä tuoda hahmoa takaisin. Borat on nyt lukittu komeroon, Baron Cohen sanoo.

Näyttelijä-koomikko miettii myös haastattelussa, ettei ehkä ole aivan terve laittaessaan itsensä elokuvassa nähtyihin tilanteisiin.

– Mietin kuvauksissa, että miksi helvetissä teen tätä. Olenko aivan hullu, onko minussa jotain todella pielessä, hän jatkaa.

Muropaketin arvostelussa toisesta Borat-elokuvasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Borat: Subsequent Moviefilm saa nauramaan ääneen vedet silmissä useaan kertaan, mutta ei aiheuta läheskään samanlaista hysterian ja myötähäpeän sekoitusta kuin ensimmäinen elokuva. Mokumentti pilkkaa edelleen suunnilleen kaikkia, mutta esimerkiksi demokraatit eivät saa tässä leffassa yhtä paljon kuraa niskaansa kuin Who is America? -sarjassa.

Viihdyttämisen lisäksi leffan toinen funktio on näyttää, miten vaarallista autoritaarisuuteen luisuminen on. Teos onnistuu huomattavasti paremmin jälkimmäisessä, vaikka sen parhaat kohtaukset ovat ehdottomasti viiden tähden arvoista sekoilua.”

Arvostelu | Sacha Baron Cohenin toinen Borat-elokuva saa nauramaan vedet silmissä, mutta lähellekään vuoden 2006 komedian tasoa se ei yllä