Cannes näytti juuri Netflixille keskisormea: Suoratoistopalvelun elokuvat eivät kelpaa kilpailusarjoihin mukaan

26.03.2018 17:00 | Muropaketin toimitus

Netflix voi edelleen näyttää elokuviaan Cannesin-elokuvajuhlilla, mutta itse kilpailuun sillä ei ole asiaa.

Netflix on potkittu The Hollywood Reporterin mukaan virallisesti pihalle Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjoista.

Festivaalin johtaja Theirry Fremaux kertoi Netflixin ja muiden striimauspalveluiden olevan tervetulleita esittämään elokuviaan festivaaleille, mutta ne eivät voi kilpailla arvostetusta Kultaisesta palmusta, eli Palme d’Or -palkinnosta.

Viime vuonna Netflixin Bong Joon-hon Okja-elokuvan ja Noah Baumbachin The Meyerowitz Stories -leffan mukana olo aiheutti närää. Freumax selittää, että hän toivoi pystyvänsä muuttamaan Netflixin toimintatapoja hyväksymällä ne mukaan, mutta koska näin ei käynyt, niin tänä vuonna sääntöjä on muutettu.

– Viime vuonna kun valitsimme kaksi elokuvaa mukaan, kuvittelin että pystyisin vakuuttamaan Netflixin näyttämään niitä kunnolla myös elokuvateattereissa. Olin turhan toiveikas ja röyhkeä, sillä he kieltäytyivät, Freamaux sanoo.

Festivaalin säännöt vaativat nyt, että esitettävien elokuvien täytyy saada myöhemin kunnon teatterikierros Ranskassa. Fremaux kertoo olevansa tyytyväinen, että Netflix ja Amazon antavat ohjaajille mahdollisuuden tehdä elokuvia isolla budjetilla, mutta hänen mielestään tuloksena on hybridejä, jotain tv:n ja elokuvan väliltä.

Tämän vuoden elokuvajuhlat järjestetää Cannesissa 8.-19. toukokuuta.