Cannes-palkitun lesbodraaman ohjaaja katuu koko elokuvaa ja syyttää sen näyttelijöitä kiittämättömyydestä

25.09.2013 12:56 | Muropaketin toimitus

Sininen

La Vie D’adele eli Blue is The Warmest Color eli Sininen on väreistä lämpimin eli Adelen elämä: osat 1 ja 2 palkittiin toukokuussa Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla. Nyt elokuvan ohjaaja toivoo, ettei olisi koskaan tehnyt koko rainaa.

Abdellatif Kechiche on ilmoittanut ranskalaislehti Teleramalle iloinneensa Palme d’Or -palkinnosta, mutta sen jälkeen kaikki on ollut silkkaa nöyryytystä ja häpäisyä. Kechiche tuntee joutuneensa ajojahdin kohteeksi elokuvan tähtien Léa Seydoux ja Adéle Exarchopoulos kerrottua julkisuudessa kuvausten ongelmista.

”Tunnen olevani kirottu”, ohjaaja tiivisti tuntonsa.

Entä vastapuoli? Näyttelijöiden mukaan 10 minuutin seksikohtauksen kuvaamiseen meni 10 päivää, koko touhu toteutettiin epäammattimaisesti ja kaupan päälle ohjaaja sai raivokohtauksia. Léa Seydoux ja Adéle Exarchopoulos ovat molemmat ilmoittaneet, etteivät he halua enää koskaan työskennellä Kechichen kanssa.

Ohjaaja puolestaan on syyttänyt näyttelijöitä – etenkin Adéle Seydouxia – kiittämättömyydestä. On turha valittaa haastavista kuvauksista, kun kuitenkin pääsee tekemään näin hienoa duunia! Teleraman haastattelussa Kechiche paljasta harkinneensa Seydouxin erottamista jo elokuvan tekemisen aikana, mutta päätti kuitenkin pitää näyttelijän elokuvassa.

Adelen elämä: osat 1 ja 2 saa ensi-iltansa Suomessa 13. joulukuuta.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Playlist

Muropaketin uusimmat