Uusimmat

Captain America: Civil Warilla kova alku lippukassoilla – Age of Ultronista jäätiin silti

02.05.2016 07:54 Tatu Junni

Marvel Studiosin tuorein elokuva on Captain America: Civil War, joka sai ensi-iltansa viime viikolla muun muassa Suomessa.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen kolmannella Kapteeni Amerikka -elokuvalla on kasassa 200,2 miljoonaa dollaria eli noin 185 miljoonaa euroa. Tällä tuloksella kiitosta kerännyt Civil War nousi kaikkien aikojen ensi-iltaviikonloppujen TOP 15 -listalle ulkomaiden osalta. Marvelin elokuvista on pärjännyt paremmin vain viime vuonna ilmestynyt Avengers: Age of Ultron – joskin vain niukasti, sillä sen tulos oli 201,2 miljoonaa dollaria.

Merkittävimmillä markkina-alueillaan eli Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa Captain America: Civil War julkaistaan vasta tällä viikolla.

Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, siitä voi tulla ensimmäinen vuonna 2016 miljardin dollarin rajan rikkova elokuva. Toistaiseksi eniten taaloja on tänä vuonna tahkonnut Disney-animaatio Zootopia (Suomessa Zootropolis – eläinten kaupunki), jolla on kasassa 931,4 miljoonaa dollaria eli 861 miljoonaa euroa.

Marvelin elokuvista parhaiten on tähän mennessä menestynyt The Avengers, joka ylsi vuonna 2012 1,5 miljardin dollarin lipputuloihin.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat