Cheekistä kertovan Veljeni vartija -elokuvan ensimmäinen traileri ja juliste julkaistiin

26.10.2017 12:26 | Muropaketin toimitus

Antti Holman tähdittämä fiktiivinen elokuva nähdään tammikuussa.

Cheekin elämästä kertovasta Veljeni vartija -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen juliste ja teaser, jotka käsittelevät räppärin julkisuuskuvaa ja yleisön ristiriitaista suhtautumista siihen.

”Veljeni vartija -elokuvaa tehdessä jouduin muistuttamaan jatkuvasti itselleni, että tärkeintä on pyrkiä näkemään henkilö nimeltä Jare. Julkisuuskuvat ovat yksinkertaisia rakennelmia, ihminen ei koskaan”, pääosanesittäjä Antti Holma sanoo.

Veljeni vartija kertoo samoissa lähtökohdissa kasvaneista kaksosista, jotka päätyvät elämässään aivan eri ratkaisuihin. Kaksosuus on keskeisessä osassa tarinan kaarta, ja Holma tekee elokuvassa tuplaroolin näyttelemällä molempia veljeksiä.

”Antti Holman tulkinta Jare ja Jere Tiihosesta on ollut ihastuttavaa työstettävää elokuvaa leikatessa. Kaikkea elokuvasta en voi vielä paljastaa, mutta jotain kuitenkin: veljestarinassa on räppiä, huumoria, seksiä ja väkivaltaa, niin kuin hyvässä leffassa pitääkin. ”, elokuvan ohjaaja JP Siili sanoo.

Veljeni vartija -elokuvan tuottavat Dome Karukoski ja Annika Sucksdorff.

“Tällaiseen hahmoon ja tarinaan liittyy niin paljon ennakkoluuloja, joita me toivottavasti pääsemme kääntämään nurin sekä elokuvalla että sen markkinoinnilla. Tänään julkaistu tiiseri, jonka pääosassa on niin sanottu heitteri, on esimerkki siitä”, Annika Sucksdorff selittää.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 31. tammikuuta. Elokuvan budjetti on 1,8 miljoonaa euroa ja sen pääosissa näyttelevät Holman lisäksi Armi Toivanen ja Saga Sarkola.