Christian Bale esittää Moosesta Ridley Scottin elokuvassa, koska ”Muhammed se-ja-se ei kiinnostaisi rahoittajia”

27.11.2014 12:18 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/exodus8282828.png

Ridley Scottin ohjaama Mooses-elokuva Exodus: Gods and Kings saa ensi-iltansa Suomessa tapaninpäivänä eli 26. joulukuuta.

Exodus: Gods and Kings on jo ennakkoon kerännyt kritiikkiä näyttelijäkiinnityksistään. Vaikka elokuva sijoittuu pitkälti Egyptiin, nähdään avainrooleissa lähes yksinomaan valkoihoisia britti- ja jenkkinäyttelijöitä. Tärkeimpiä hahmoja esittävät Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, John Turturro, Sigourney Weaver ja Ben Kingsley.

Nyt Ridley Scott on puolustautunut ja selittänyt, miksi Exoduksessa ei nähdä ”aidon näköistä Moosesta”.

”En voi tehdä elokuvaa tällaisella budjetilla ja Espanjan verohelpotuksilla, ja kiinnittää sitten pääosaan Muhammed sitä-ja-sitä, joka on kotoisin tuolta-ja-tuolta. En yksinkertaisesti olisi saanut rahoitusta elokuvalle sen jälkeen. Niinpä emme edes harkinneet vaihtoehtoja”, ohjaaja totesi.

Ridley Scottin kommentti voi kuulostaa rasistiselta, mutta asiaahan mies puhuu, ikävä kyllä. Elokuvia on nykyisin yhä vaikeampi saada rahoitettua, ja toisinaan Christian ”Batman” Balen kaltainen supertähti voi olla ainoa tapa saada rahoittajien kukkarot aukeamaan.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Variety