Christopher Nolanilla meni sukset ristiin vakiostudionsa kanssa – Netflix näkee tässä elämänsä tilaisuuden

03.08.2021 09:01 | Muropaketin toimitus

Netflix-pamppu on valmis tekemään kaikkensa saadakseen Christopher Nolanin ohjaamaan elokuvan suoratoistopalvelulle.

Netflixin film chief Scott Stuber kuolaa jälleen Christopher Nolanin perään Varietyn pitkässä henkilöhaastattelussa. Stuber on aiemminkin maininnut Nolanin olevan ohjaaja, jonka hän erityisesti haluaisi ohjaavan elokuvan Netflixille.

Reilu vuosi sitten Nolanilla meni sukset ristiin pitkäikaisen yhteistyökumppaninsa Warner Bros. -studion kanssa. Syynä oli studion päätös julkaista Yhdysvalloissa kaikki vuoden 2021 ensi-iltansa valkokankaiden ohella samaan aikaan HBO Maxissa.

– Hän on uskomaton elokuvantekijä ja olen valmis tekemään kaikkeni saadakseni hänen seuraavan elokuvansa Netflixille, Stuber sanoo.

Ihmeisiin Stuber ja Netflix eivät ehkä kuitenkaan pysty. Nolan kertoi jo aiemmin, että ehtona Netflix-elokuvalle olisi globaali teatterijulkaisu ennen suoratoistoensi-iltaa. Netflix on tuonut leffojaan Suomessakin teattereihin pari viikkoa ennen niiden saapumista palveluun. Tulossa olevista elokuvista Yhdysvalloissa teattereissa pyörähtävät 1-4 viikkoa ennen suoratoistoensi-iltaa esimerkiksi Bruised, The Hand of God ja Don’t Look Up.

Malli ei kuitenkaan toimi Nolanin toimivalla tavalla ympäri maailman. Esimerkiksi Ranskassa aikaikkuna teatteri- ja Netflix-ensi-illan välillä on kolme vuotta.