Christopher Nolanin Dunkirk-sotaelokuvan uusi traileri yrittää mahtipontisuuden maailmanennätystä

06.07.2017 09:26 | Muropaketin toimitus

Dunkirk saa ensi-iltansa 19. heinäkuuta.

Christopher Nolanin Dunkirk-elokuvan tuore mahtavan mahtipontinen traileri mainostaa erityisesti sen IMAX 70mm-filmikopiota, jota ei valitettavasti voi nähdä Suomessa. Esimerkiksi Helsingin elokuvateattereista vain Lasipalatsin Bio Rexistä löytyy yhä 70mm-filmiprojektori, mutta teatteri on edelleen remontissa.

Nähdäkseen Dunkirkin ohjaajan suosimassa muodossa täytynee matkustaa Yhdysvaltoihin asti, sillä suurin osa maailman IMAX-saleista pyörittää leffojen digiversioita. Lähin sellainen löytyy Tallinnasta. Nolanin uutuuselokuvasta noin 75 prosenttia on kuvattu 70mm IMAX-filmille ja Dunkirk on ensimmäinen elokuva, jossa IMAX-kameroilla kuvattiin myös käsivaralta.

Dunkirkin tapahtumat alkavat tilanteesta, jossa vihollisjoukot ovat saartaneet 400 000 sotilaasta koostuvat Britannian ja liittoutuneiden joukot. Merelle asti vetäytyneet sotilaat ovat rannalla loukussa vihollisen lähestyessä. Nolanin käsikirjoittama tarina seuraa, miten liittoutuneet saapuvat omiensa avuksi ja mitä siitä seuraa.

Elokuvassa nähdään muun muassa Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D’Arcy, ja Barry Keoghan.

Suomessa Dunkirk saa ensi-iltansa 19. heinäkuuta.