Christopher Nolanin Tenet-elokuvan voi pian katsoa kotisohvalla köllötellen – Blu-ray-versioiden bonusmateriaali paljastaa kuinka leffa tehtiin ilman tietokonetehosteita

06.11.2020 10:09 | Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin aivot nyrjäyttävä Tenet ehtinee Suomessakin pukinkonttiin.

Christopher Nolan kertoi pari päivää sitten, kuinka hänen mielestään studiot tekevät vääriä johtopäätöksiä Tenet-elokuvan menestyksestä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Tenet tienasi maailmanlaajuisesti 347 miljoonaa dollaria ja kotimaassaan Yhdysvalloissa vain 53 miljoonaa.

Lisää rahaa on tulossa hyvinkin pian, sillä Warner Bros. -studio paljasti Tenetin ilmestyvän Yhdysvalloissa VOD-palveluihin 15. joulukuuta. Poikkeuksellisesti jo samana päivänä tulee myyntiin 4K Blu-ray, Blu-ray ja dvd. Iso-Britanniassa julkaisu tapahtuu päivää myöhemmin 16. joulukuuta, mutta harmi kyllä Suomen julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa.

Kaiken järjen mukaan Tenet julkaistaneen meilläkin ennen joulua.

Ainakaan fyysiset julkaisut eivät bonusmateriaalilla juhli, sillä mukana on vain tunnin mittainen dokumentti elokuvan teosta. Looking at the World in a New Way: The Making of  Tenet -dokkarin lupaillaan kuitenkin olevan syväluotaava pätkä, joka paljastaa kuinka elokuvan kohtaukset toteutettiin suurilta osin ilman tietokonetehosteita.

Muropaketin arvostelussa Tenet-keräsi kehut, vaikka siitä todettiin myös muun muassa seuraavaa:

”Tenet on siis taattua laatua Christopher Nolanilta, se vain ei ole aivan yhtä mestarillinen ja loppuun asti harkittu kuin käsikirjoittaja-ohjaajan laadukkaimmat elokuvat. Se jää ainakin Dunkirkiä, The Prestigeä ja ehkä Interstellariakin alemmas ohjaajan tuotannossa.”

Arvostelu | Christopher Nolanin uusi Tenet-elokuva on kovan luokan scifiä – ja vielä vaikeampi kuin Inception

Muropaketin uusimmat