Commandon ohjaaja: ”Yllätyin kun Arnold Schwarzenegger ei jaksanut nostaa puhelinkoppia”

23.11.2017 10:14 | Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzeneggerin toimintaklassikon ohjaaja Mark L. Lester vierailee parhaillaan Helsingissä. Muropaketin haastattelussa Lester muisteli Commandon kuvauksia.

Night Visions Maximum Halloween -leffafestari käynnistyi eilen Helsingissä, ja festivaalin kunniavieraaksi saapui  Commandon (1985) ohjaaja Mark L. Lester. Muropaketin tiistaina haastattelema ohjaaja muistelee hauskaa väärinkäsitystä toimintaklassikon kuvauksista.

Koska päätähti Arnold Schwarzenegger tunnettiin kehonrakentajana, erehtyi Lester luulemaan, että hän jaksaisi oikeasti tehdä elokuvaan käsikirjoitettuja voimannäytteitä. Totuus selvisi kuvausten alkaessa.

– Selitin Arnoldille, että hänen pitää nostaa puhelinkoppi ja heittää se, Lester muistelee.

– Hän ihmetteli, mitä mistä minä puhun, ja selitti, ettei hän oikeasti voi noin vain nostaa puhelinkoppia. Painojennosto on niin erilaista, ettei sellainen onnistu. Jouduimme lopulta tekemään puhelinkopin balsapuusta.

Myös kohtauksessa, jossa Schwarzeneggerin piti kantaa vastanäyttelijänsä tien yli, jouduttiin lopulta käyttämään nosturia apuna.

Lester vierailee Night Visions -festivaalilla kolmen elokuvansa esityksissä, ja näytösajat näet festivaalin sivuilta. Lisäksi huomenna perjantaina ohjaajan voi tavata Varustelekan Meet & Greet -tilaisuudessa, josta kerroimme aiemmin.

Haastattelumme voit lukea kokonaan alta:

Haastattelussa Commando-ohjaaja Mark L. Lester: ”Elokuvani tunnetaan jopa Suomen tullissa”