Cornetto-trilogian ohjaaja tulevasta kauhuelokuvastaan Last Night in Soho: “Tajusin, ettei yksikään elokuvistani sijoitu Lontoon keskustaan”

30.10.2019 21:01 | Muropaketin toimitus

Edgar Wrightin ohjaama Last Night in Soho julkaistaan syyskuussa 2020.

Muun muassa Cornetto-trilogiastaan (Shaun of the Dead, Hot Fuzz ja The World’s End) tunnettu Edgar Wright puuhaa parhaillaan Lontoon keskustaan sijoittuvaa kauhuelokuvaa Last Night in Soho. Empiren haastattelussa Wright on nyt paljastanut ensimmäisiä yksityiskohtia tulevasta elokuvastaan.

Wrightin mukaan hänellä ja elokuvan päähenkilöllä on yhteistä erityisesti siinä, että he tuntevat nostalgiaa sellaista vuosikymmentä kohtaan, jolla eivät itse ole eläneet.

“Ajattele 60-luvun Lontoota – millainen se olisi? Kuvittele, jos tietäisit kaiken mitä tiedät nyt, ja menisit ajassa taakse päin. Elokuvassani on hahmo, joka abstraktilla tavalla tavallaan matkustaa ajassa. Ja todellisuus siinä ajassa ei olekaan sellainen kuin oli kuvitellut. Siinä on elementtinä, että pitää olla varovainen sen kanssa mitä toivoo”, Wright selittää.

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy ja Matt Smith. Wright kuvaa elokuvaansa psykologiseksi kauhutrilleriksi Don’t Look Now’n ja Roman Polanskin Inhon hengessä. Wright on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Krysty Wilson-Cairnsin kanssa.

“Tajusin, etten ole koskaan tehnyt Lontoon keskustaan, erityisesti Sohoon, sijoittuvaa elokuvaa, vaikka olen viettänyt siellä valtavan osan viimeisistä 25 vuodesta”, Wright kertoo.