Uusimmat

Cornetto-trilogian ohjanneen Edgar Wrightin seuraava elokuva on psykologista kauhua: “Haluan sijoittaa sen Lontoon Sohoon”

22.01.2019 13:21 Muropaketin toimitus

Brittiohjaaja Edgar Wright hyppää mukaan nosteessa olevaan kauhuelokuvatrendiin. Hänen seuraava elokuvansa on psykologista kauhua ja sijoittuu Lontooseen.

Kauhugenre on viime vuosina ollut kovassa nosteessa, kun elokuvantekijät kuten Luca Guadagnino, Ari Aster, Jordan Peele ja John Krasinski ovat tehneet omaperäisiä, sekä kriitikoiden että suuren yleisön ylistämiä kauhuelokuvia. Nyt myös brittiohjaaja Edgar Wright (kuvassa keskimmäisenä) on päättänyt liittyä jonon jatkoksi, kertoo Empire.

Baby Driverin ja Cornetto-trilogiaksi nimetyn komediaelokuvasarjan (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World’s End) ohjannut Wright on haastattelun mukaan vielä suhteellisen salaperäinen tulevasta kauhuprojektistaan. Hän kertoo sen sijoittuvan Lontoon keskustaan, tarkemmin sanottuna Sohoon, ja pääosaan suunnitellun naisnäyttelijää. Inspiraatiokseen Wright mainitsee Nicolas Roegin vuonna 1973 julkaistun kauhuklassikon Kauhun kierre (Don’t Look Now) sekä Roman Polanskin vuonna 1965 ohjaaman elokuvan Inho (Repulsion).

Toistaiseksi vielä nimeämättömän kauhuelokuvan käsikirjoittaa Wrightin kanssa yhdessä muun muassa Penny Dreadful -sarjaa kirjoittanut Krysty Wilson-Cairns. Kuvaukset on määrä aloittaa ensi kesänä.