Uusimmat

Da Vinci -koodin odotettu jatko-osa myöhästyy – mutta kyllä se sieltä tulee

10.10.2014 09:40 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/davincikoodi.png

Dan Brownin menestysromaanin Da Vinci -koodi filmatisointi sai ensi-iltansa vuonna 2006. Jatko-osa Angels & Demons ilmestyi kolme vuotta myöhemmin, mutta sitten Tom Hanksin esittämä Robert Langdon siirtyi sapatille.

Vaan piakkoin on jatkoa luvassa. Tom Hanks palaa professorirooliinsa elokuvassa Inferno, joka sekin pohjautuu Dan Brownin tuotantoon. Elokuvan piti saada ensi-iltansa jo joulukuussa 2015, mutta nyt sen julkaisua on siirretty lokakuulle 2016.

Infernossa uskonnollisia symboleja tutkiva professori matkustaa Italiaan kirjallisuushistorian kenties salaperäisimmän mestariteoksen, Danten Jumalaisen näytelmän maailmaan. Elokuvan ohjauksesta vastaa tälläkin kertaa Ron Howard.

”Vaikka jo opiskeluaikoinani tutkin Danten runoelmaa, vasta tehdessäni hiljattain tutkimustyötä Firenzessä oivalsin sen nykyaikaan heijastuvan, ajan hammasta uhmaavan vaikutuksen. Minulla on ilo ja kunnia johdattaa uuden romaanini lukijat mystisiin syövereihin… koodien, symbolien ja lukemattomien salaisten kulkuväylien maisemiin”, Dan Brown on kuvaillut Inferno-kirjaansa.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Coming Soon