Daredevilin oikeudet palaavat Marvelille – pettynyt ohjaaja esitteli suunnitelmansa perutusta elokuvasta

15.08.2012 07:45 | Muropaketin toimitus

Daredevil

Jo pitkään on ollut tiedossa, että 20th Century Foxin pitää saada Daredevil-elokuvan tuotanto käyntiin ennen lokakuun alkupuolta tai hahmon oikeudet palaavat Marvel Studiosille. Aikaa deadlineen on vielä pari kuukautta, mutta Fox on päättänyt luovuttaa suosiolla. Aikataulu on yksinkertaisesti liian kiireinen.

Daredevilin paluusta uutisoi Deadline-sivusto, mutta asiasta ehti vihjata Twitterissä jo ohjaaja Joe Carnahan. The Grey – Suden hetki -elokuvasta tuttu mies ilmoitti haaveidensa Serpico-tyylisestä supersankarielokuvasta haihtuneen savuna ilmaan. On toki edelleen mahdollista, että Marvel Studios haluaa Carnahanin ohjaamaan oman Daredevil-elokuvansa, mutta todennäköisesti supersankarifilmatisoinnille kasataan aivan uusi tekijätiimi.

Toistaiseksi on epäselvää, mitä Marvel aikoo Daredevilin kanssa tehdä. Studion elokuvasuunnitelmat ovat selvillä vuoteen 2014 asti ja senkin jälkeen jonossa on trikoosankareita odottamassa vuoroaan valkokankaalle. On mahdollista, että Marvel testaa Daredevilin toimivuutta omassa valkokangasuniversumissaan cameo-roolilla esimerkiksi The Avengers 2:ssa, mutta tämä on vielä silkkaa arvailua.

Suunnitelmiensa peruunnuttua Joe Carnahan on julkaissut YouTubessa ns. ”sizzle reelin” siitä, millaisen Daredevil-elokuvan hän olisi halunnut tehdä. Carnahanin Daredevil olisi mitä ilmeisimmin ollut hyvin rujo ja väkivaltainen rikostrilleri Frank Millerin hengessä. Moista Walt Disney Companyn omistama Marvel Studios tuskin ryhtyy tuottamaan, vaikka DD synkkä katujen kasvatti onkin.

 

Vaikka Daredevil mitä todennäköisimmin nyt palaakin Marvelin omistukseen, jää 20th Century Foxille yhä oikeudet X-Menin ja Ihmenelosten filmatisointeihin. Seuraavat elokuvat tällä saralla ovat vuoden päästä ilmestyvä The Wolverine sekä vuoden 2014 X-Men: Days of Future Past.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Deadline

Muropaketin uusimmat