Dark Knight -piraatti passitti rosvon kahdeksi vuodeksi linnaan

22.02.2010 09:57 | Muropaketin toimitus

jokeriRikos ei kannata, ei ainakaan missourilaiselle Robert Hendersonille. Hän kuvasi kesällä 2008 elokuvateattereissa pyörineen Yön ritari -menestyselokuvan videokamerallaan aikomuksenaan julkaista sen omin luvin dvd:llä ja kääriä taalat taskuun. Toisin kuitenkin kävi.

Tuomari Fernando J. Gaitan määräsi viime viikolla Hendersonille kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen piratismista. Aivan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, joutuu Henderson maksamaan 24 738 dollarin korvaukset rikoksestaan. Kyseessä on melkoisen vahva tuomio, ja selkeä viesti kaikille piratismia harrastaville.

Jos aihe kiinnostaa, lue MPAA:n tiedote täältä (pdf).

Keskustelu

Niin eli siis pitäisi taputella miestä poskeen tai jopa palkita, kun raiskauksien tuomiot ei ole kohdillaan?

Jooh, se on hyvä että tuomioita tulee kyllä kun jotain tekijänoikeus mafiaa vastaan tekee ’rikoksia’.
Toista se on tavis tallaajien lainsäädännössä.
Raiskaaminen ja siitä johtuvat henkiset kärsimykset ei paljoa paina:
http://www.google.com/#hl=fi&q=raiskattiin&lr=&aq=5&oq=raiska&fp=fa0cc3f1ad5fc021

tai esim koiria saa hakata hengiltä
http://www.google.com/#hl=fi&source=hp&q=mies+hakkasi+dobermannin&btnG=Google-haku&lr=&aq=f&oq=mies+hakkasi+dobermannin&fp=fa0cc3f1ad5fc021

Missäs vaiheessa tilanne on oikein kääntynyt siihen, että pahoinpitely tai jopa tappaminen on halvempaa kuin joku elokuvan ’salaa kuvaaminen’.

No mutta, ei huolta, tähän ei ole tulossa muutosta ainakaan inhimillisen lainsäädännön puolesta! vaan päinvastoin, tällä hetkellä suuret tahot korporaatioiden luvatussa maassa ovat valmistelemassa koko maailman kattavaa lainsäädäntöä pahan piratismin kitkemiseksi maailmasta jokaisen kansalaisen vakoilemisen myötä.
http://yro.slashdot.org/story/10/02/21/2136238/ACTA-Internet-Chapter-Leaked-mdash-Bad-For-Everyone?art_pos=4

Noh, ehkä se menee niin, että kun sanoo ’piratismi on pahasta’ niin siitä eurot kilahtaa taskunpohjaan. Kun taas oikeasta vääryydestä uutisoiminen ei taida olla hirveän ’tuloksekasta liiketoimintaa’. Rahahan se on tärkeintä, eks nii.

Muropaketin uusimmat