David Cronenberg on vihdoinkin tekemässä uutta elokuvaa – Tieteistrillerissä esiintyy mm. Viggo Mortensen

05.08.2021 09:41 | Muropaketin toimitus

David Cronenbergin Crimes of the Future -tieteistrillerin kuvaukset ovat alkaneet.

Variety uutisoi ohjaaja David Cronenbergin tekevän vihdoinkin uutta elokuvaa. Body horror -legendan edellinen ohjaustyö oli vuoden 2014 Maps to the Stars -satiiri.

Crimes of the Future -scifi-trillerin kuvaukset käynnistyivät pari päivää sitten Ateenassa, jossa niiden on tarkoitus jatkua syyskuuhun asti. Kovimmille Cronenberg-faneille nimi kuulostanee tutulta, sillä hän ohjasi jo vuonna minibudjetilla 1970 saman nimisen vain noin tunnin mittaisen leffan. Se löytyy esimerkiksi Arrow Videon muutama vuosi sitten julkaisemalta David Cronenberg’s Early Work -Blu-raylta.

Tuleva leffa on uusintaversio, josta Cronenberg sanoi jo aiemmin tänä vuonna, että hänellä on asioita kesken tulevaisuudessa. Crimes of the Future sijoittuu siis lähitulevaisuuteen, jossa ihmiskunta opettelee elämään synteettisessä ympäristössä.

Elokuvan pääosia esittävät Viggo Mortensen, Léa Seydoux ja Kristen Stewart. Mukana ovat myös muun muassa Tanaya Beatty, Nadia Litz, Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar, Lihi Kornowski, Yorgos Karamichos ja Yorgos Pirpassopoulos.

Cronenberg vastaa pitkästä aikaa myös käsikirjoituksesta. Hänen edellinen oman kässärinsä pohjalta ohjaamansa elokuva oli vuoden 1999 eXistenZ. Crimes of the Futuren ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.

Muutama päivä sitten julkaisimme arvostelun Brandon Cronenbergin Possessor-tieteiskauhuelokuvasta, jolla nuorempi Cronenberg osoittaa olevansa omaperäinen ohjaaja, eikä vain David Cronenbergin poika. Possessorista todettiin muun muassa seuraavaa:

”Brandon Cronenberg tekee jo toisella elokuvallaan selväksi sen, että hän on paljon muutakin kuin vain isänsä poika. Possessor on aivot nyrjäyttävä kokemus, joka jättää reippaasti tulkinnanvaraa. Se esittää kiinnostavia kysymyksiä identiteetistä ja teknologiasta, pohtiessaan mikä tai mitä minuus oikeastaan on ja voiko kuka tahansa olla joku toinen teknologian ottaessa harppauksia eteenpäin.”

Arvostelu | Possessor on upea sekoitus oksettavaa body horroria ja fiksua scifiä