UUSIMMAT

“David Lynchin Dyyni oli minulle puolittainen pettymys” – Denis Villeneuve selitti, miksi hän tekee nyt uutta versiota scifi-klassikosta

03.09.2020 08:25 Muropaketin toimitus

Ohjaaja-käsikirjoittaja Denis Villeneuve pitää David Lynchin Dyynistä enemmän kuin Lynch itse.

Tänään ilmestyvä uusi Empire-lehti on Dyyni-teemainen, josta löytyy niin ohjaaja Denis Villeneuven kuin näyttelijöiden haastatteluja. Villeneuve kertoo muun muassa suhteestaan David Lynchin vuonna 1984 ilmestyneeseen Dyyni-elokuvaan ja selittää miksi hän halusi ohjata oman versionsa.

Lynch ei tunnetusti itse pidä Dyyni-elokuvastaan lainkaan, koska hän ei saanut leikata lopullista versiota, vaan siitä vastasi studio. Villeneuve on fanittanut Dyyni-kirjoja lapsesta asti ja pitää Lynchin leffasta enemmän kuin Lynch itse.

– Olen kova David Lynch -fani, hän on mestari. Muistan olleeni innoissani elokuva-adaptaatiosta, mutta se oli silti puolittainen pettymys. Siinä on juttuja joita rakastan sekä asioita joista en oikein välitä, Villeneuve sanoo.

– Siksi minusta tuntui, että Dyyni-kirjan pohjalta täytyy tehdä toinen elokuva, versio jonka tunnelma on erilainen, ohjaaja jatkaa.

Villeneuven Dyynissä nähdään muun muassa Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Oscar Isaac, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling ja Javier Bardem.

Dyynin ensimmäisen trailerin on kerrottu ilmestyvän keskiviikkona 9. syyskuuta. Elokuvan ensi-illan on tarkoitus olla 18. joulukuuta.