Denis Villeneuven Dyyni-elokuva ja uusi Batman myöhästyvät pahasti, mutta Matrix 4:n ensi-ilta aikaistuu

06.10.2020 09:16 | Muropaketin toimitus

Dyyni-elokuvan ensi-ilta siirtyy melkein vuodella eteenpäin.

Christopher Nolanin Tenet-elokuvan Yhdysvaltain kehnojen katsojalukujen myötä Warner Bros. Pictures on myllännyt blockbuster-leffojensa julkaisuaikatauluja uusiksi.

Denis Villeneuven Dyyni-elokuvan ensi-ilta siirtyy odotetusti joulukuulta, mutta todella harmittavasti sen uusi enskaripäivä on vasta 1.10.2021.

Matt Reevesin The Batmanin oli alun perin tarkoitus saapua teattereihin tuona päivänä, mutta se myöhästyy näillä näkymin myös reippaasti ja saapuu teattereihin vasta 3.4.2022.

Ainoa positiivinen asia on se, että Lana Wachowskin ohjaaman The Matrix 4 -elokuvan ensi-ilta aikaistuu muutamalla kuukaudella. Sen oli tarkoitus saapua teattereihin 1.4.2022, mutta nyt ensi-illan on tarkoitus olla 22.12.2021.

Blockbuster-leffojen tilanne alkaa näyttää siltä, että ilmoitettuihin päiviin on aivan turha uskoa, sillä studiot siirtynevät julkaisemaan elokuviaan eri aikaan eri maissa pandemiatilanteen mukaan. Jossain vaiheessa jättibudjetin leffoja aletaan taatusti julkaista myös suoraan VOD- ja suoratoistopalveluissa. Dyyni, The Batman ja The Matrix 4 ovat tosin aivan viimeisten joukossa, jotka mahdollisesti skippaavat elokuvateatterikierroksen kokonaan.