Detroit saa Robocop-patsaansa – kampanjaan osallistuttiin myös Suomesta

17.02.2011 09:24 Muropaketin toimitus

Kerroimme taannoin miten Detroitin pormestari näytti punaista valoa ehdotukselle Robocop-patsaasta. Tämä ei kuitenkaan aktiivisia kaupunkilaisia pysäyttänyt. Nyt rahankeräyskampanja kantaa hedelmää: patsas todellakin toteutuu!

Robocop-keräyksen tavoitteena oli 50 000 dollaria. Suuri summa, mutta se saatiin kasaan jo viikossa. Keräykseen osallistui yhteensä yli 1700 ihmistä, joista suurimman summan luovutti Omni Consumer Products -yhtiön Pete Hottelet .

Robocop-patsasta varten lahjoitettiin rahaa aina Suomesta asti. Dome.fi:n uutistoimitus tavoitti hankkeelle 20 dollaria luovuttaneen helsinkiläisnuorukaisen, joka oli patsasuutisesta luonnollisesti innoissaan:

”Populäärikulttuurin ystävänä lahjoitin, olisin myös lahjoittanut Rocky-patsaalle mikäli se olisi ollut mahdollista. Luin myös kaikki vasta-argumentit patsaan pystyttämiselle. Eli nämä ’Detroitissa on oikeitakin asioita huonosti ja raha pitäisi käyttää vaikka koulujen parantamiseen’… Mutta ehkä se on helpompaa täältä etäältä käsin lahjoittaa vain johonkin sikasiistiin juttuun, jota voikin sitten käydä katsomassa, kun Detroitissa vierailee. Lupaan kyllä käydä paikanpäällä. Joku tosin vertasikin tätä asiaan ’ostaahan ihmiset tuhatpäin lippuja Superbowliinkin vaikka ihmiset on kaduilla kodittomina’. Ei tää oo niin vakava juttu, eikä se oo oikeestaan keneltäkään pois. ”

Robocop-keräys jatkuu edelleen, sillä mitä enemmän rahaa tilille kertyy, sitä näyttävämpi Robocop Detroitiin saadaan.