UUSIMMAT

Disney on lahjonut elokuvakriitikot – nostakaamme malja sille!

12.05.2016 09:13 | Tatu Junni

Salaliittoteoriat ovat hieno tapa luoda itselleen mieluisa maailma.

Elokuvakriitikon elämä on yhtä herkkua. Ensin kaviaaria ja dodonmunia aamiaiseksi, päälle pullo Dom Perignonia ja sitten yksityiskoneella Kiinaan painimaan pandojen kanssa. Illalla voi vilkaista jonkun elokuvan kartanon länsisiivessä samalla kun koettaa päättää minkä banaanivaltion ostaisi seuraavaksi.

Koko huvin maksaa Disney.

Jokseenkin näin tuntuvat ajattelevan joukko elokuvien ystäviä, jotka ovat täysin vakuuttuneita siitä, että Disney on lahjonut kriitikot mustamaalatakseen muiden studioiden supersankarielokuvia. 20th Century Foxin X-Men: Apocalypse on kerännyt tällä viikolla odottamattoman nuivat arviot, kun taas Disneyn omistaman Marvel Studiosin Captain America: Civil Waria lähinnä kehuttiin vapun tienoilla.

Jo aikaisemmin tänä vuonna Batman v Superman: Dawn of Justice sai rapaa niskaansa. Oliko se Disneyn elokuva? No eipä ollut, vaan kilpailevan Warner Bros. Picturesin.

Selkeä salaliitto!

Nyt Disneyn hirmuvallalle ja elokuvakriitikoiden korruptiolle halutaan pistää piste.

Aiheesta jauhetaan aktiivisesti esimerkiksi Internet Movie Databasen keskusteluissa – ja ilmeisesti ainakin osa kirjoittajista ihan vakavissaan. Change.org-sivuston puolella kerätään nimiä adressiin otsikolla ”Stop Disney from paying critics”. Järin moni ei tosin ole ottanut kampanjaa vakavissaan, sillä tällä hetkellä kasassa on vain reilut 400 nimeä.

Dome.fi:n kriitikko näki elokuvan eilen. Arvostelu on tätä kirjoittaessa työn alla, mutta hommaan voi mennä vielä tovi. Mikki Hiiri kun on Facebook-viestinsä mukaan hukannut verkkopankkinsa tunnusluvut.

Onneksi domppaa on vielä pari pulloa jäljellä.