Disney osti Foxin – ja perui nyt nämä tekeillä olleet elokuvat

26.04.2019 14:03 | Muropaketin toimitus

Foxin tuotannon sulautuminen Disneyn alaisuuteen tarkoittaa suuria muutoksia tulevissa elokuvissa.

Disneyn ja Foxin yrityskaupan vihdoin valmistuttua Disneyn studiopomo Alan Horn on päättänyt lakkauttaa osan Foxin tuotannossa olleista elokuvista, kertoo The Hollywood Reporter. Disneyn kevätsiivouksessa luudan eteen joutuu kaikenlaisia elokuvia.

Lakkautettavia tuotantoja ovat liian kalliina pidetty Mouse Guard, Tom Hanksin tähdittämä News of the World, Woody Harrelsonin tähdittämä Fruit Loops sekä Angie Thomasin bestselleriin pohjautuva On the Come Up. Kolme neljästä lakkautettavasta tuotannosta kuuluu Fox 2000 -osastoon.

Lakkautettavista ainoastaan Mouse Guard ei kuulu Fox 2000:n tuotantoihin. Sen lakkautuspäätöksen kerrotaan johtuneen siitä, että Disney pitää elokuvaa liian kalliina tuottaa, sillä se ei kuulu mihinkään olemassaolevaan franchiseen.

Disneyllä jatkaviin Fox-tuotantoihin kuuluvat muun muassa Kingsman-elokuvien esiosa The Great Game, pienen budjetin noitaelokuva Fear Street ja Steven Spielbergin West Side Story. Avatar 2:n lakkauttaminen ei tullut kysymykseenkään, sillä elokuvan kuvaukset päättyivät viime viikolla.