UUSIMMAT

Disneyllä on sormi suussa: Leian piti olla Star Wars IX:ssa, sitten Carrie Fisher kuoli

06.01.2017 13:20 Muropaketin toimitus

Carrie Fisher kuoli vakavan sydänkohtauksen jälkeen 27. joulukuuta. Nainen oli ehtinyt kuvata kohtauksensa joulukuussa ilmestyvää Star Wars: Episode VIII:aa varten, mutta Leia Organan oli tarkoitus esiintyä myös Episode IX:ssa vuonna 2019.

Varoitus: uutinen sisältää spoilereita The Force Awakensista, Rogue Onesta sekä mahdollisesti myös Episode VIII:sta ja IX:sta.

Nyt Disneyllä ja Lucasfilmillä on edessään iso haaste. Carrie Fisherin kuolema tuli viihdejäteille täytenä yllätyksenä, eikä suunnitelmissa todellakaan ollut hankkiutua Leiasta eroon vielä Episode VIII:ssa. The Hollywood Reporterin mukaan Fisherille kaavailtiin ainakin kahta merkittävää kohtausta. Ensimmäisessä Leia kohtaisi erakoituneen jedimestariveljensä Luke Skywalkerin (Mark Hamill) ja toisessa poikansa Kylo Renin (Adam Driver), joka tappoi Leian ex-puoliso Han Solon (Harrison Ford) The Force Awakensin lopussa.

Epäselvää on, mitä kohtauksia Carrie Fisher ehti kuvata ennen kuolemaansa ja mitä niistä aiotaan käyttää.

Tiedossa ei ole myöskään sitä, pyyhitäänkö Leia Star Warsin saagasta jo Episode VIII:ssa vai säästetäänkö osa Fisherin kuvaamista kohtauksista Episode IX:een. Mahdollista on myös se, että osa Leian kohtauksista toteutetaan digitehosteiden avulla samoin kuin toimittiin Rogue Onessa edesmenneen Peter Cushingin ja nuoren Carrie Fisherin kohdalla. Asiaan liittyy tietenkin eettisiä kysymyksiä, kuten erikoistehostevelho Michael Fink on THR:lle huomauttanut.

The Hollywood Reporterin artikkeli nostaa esille monta kysymystä, mutta vastauksia on vielä tässä vaiheessa todella vähän. Suruaika on yhä kesken, joten Disney ja Lucasfilm ovat ymmärrettävästi kieltäytyneet kommentoimasta asiaa. Mihin ratkaisuihin Star Warsin tekijät päätyvätkään, ei päätöksiä tarvitse tehdä vielä. Seuraavan elokuvan ensi-iltaan on aikaa vielä lähes vuosi ja Rian Johnsonin ohjaamaa Episode IX:aa aletaan kuvata vasta vuonna 2018.

Muropaketin uusimmat