Uusimmat

Disneyn Star Wars -pommista on tasan neljä vuotta: ”Nälkä on kasvanut syödessä”

31.10.2016 07:36 Tatu Junni

Star Wars

Tänään tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun Star Wars -fanien maailma meni sekaisin.

Lokakuun 31. päivä vuonna 2012 uutisoitiin aamutuimaan Suomen aikaa Disneyn ostaneen Lucasfilmsin. Samassa rytäkässä paljastettiin viihdejätin suunnittelevan uutta Star Wars -elokuvaa, joka julkaistaisiin vuonna 2015.

”Vielä ei ole tiedossa kuka seuraavan Star Warsin ohjaa, mutta George Lucas se ei ainakaan ole. Vielä ei myöskään ole kerrottu, nähdäänkö Harrison Ford, Mark Hamill tai vaikkapa Carrie Fisher uusissa elokuvissa”, arvuuttelimme tuollon.

Disneyn ilmoittama aikataulu tunnetusti piti. J. J. Abramsin ohjaama Star Wars: The Force Awakens sai ensi-iltansa viime joulukuussa. Ja mukana olivat Ford, Hamill ja Fisher.

Ihan kaikissa alkuperäisissä suunnitelmissa ei kuitenkaan pitäydytty.

”Disney aikoo tuoda teattereihin uuden Star Warsin noin 2-3 vuoden välein. Luvassa on ainakin Episodit 8 ja 9”, Dome.fi:ssa kirjoitettiin. Episodi 8 ilmestyy vuonna 2017 ja Episodi 9 vuonna 2019. Disney ei kuitenkaan tyydy vain näihin, vaan julkaisee uuden Star Wars -elokuvan nykyään joka vuosi.

Joulukuussa saa ensi-iltansa Rogue One: A Star Wars Story. Vuonna 2018 on luvassa Han Solon sooloseikkailu. Vuoden 2020 elokuvasta ei ole vielä tietoa.

Nälkä on selvästi kasvanut syödessä.

Ja niinkin paljon, että luvassa saattaa olla vielä peräti kymmeniä Star Wars -aiheisia elokuvia.

Tällaista tilannetta oli mahdotonta edes kuvitella kymmenisen vuotta sitten, kun Sithin kosto oli vasta poistunut valkokankailta ja Star Warsin valkokangasmaailman kuviteltiin loppuneen.

Alkuperäinen uutinen neljän vuoden takaa:

Disney osti Lucasfilmsin – uusi Star Wars -elokuva ilmestyy vuonna 2015

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat