Disneyn uusi videopalvelu haastaa Netflixin – näin ne eroavat toisistaan

09.11.2018 20:58 | Muropaketin toimitus

Disneyn oma videopalvelu Disney+ on tulossa tarjolle vuoden 2019 aikana.

Disneyn oma striimipalvelu on tulossa tarjolle ensi vuoden aikana. Palvelun nimi nyt myös paljastettu: se tulee olemaan nimeltään Disney+ ja siitä tulee uusi koti muun muassa Disneyn omistamalle Star Wars- ja Marvel-sisällölle.

Palvelun suurin kilpailija on ymmärrettävästi Netflix ja nyt Vulture TV:n toimittaja on paljastanut Twitter-tilillään Disney+:n suurimmat erot verrattuna Netflixiin. Disneyn kanavalla tulee olemaan viisi alakanavaa, jokaiselle keskeiselle brändille omansa – aivan kuin Disneyn teemapuistoissakin. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ja National Geographic tarjoavat palvelussa omaa sisältöään keskitetysti.

Aiemmin julkaistua sisältöä palveluun kerrotaan Slashfilmin uutisen mukaan tulevan noin 7000 jakson ja 500 elokuvan verran. Jatkossa uuden, originaalin sisällön suhteen suunnitelmissa on tuottaa viisi uutta elokuvaa ja viisi tv-sarjaa vuodessa.

Odotetuimpia uutuuksia tässä vaiheessa ovat muun muassa Star Wars -sarja The Mandalorian sekä Tom Hiddlestonin esittämän Lokin oma Marvel-sarja.