District 9 -ohjaaja Neill Blomkamp tekee jatko-osan alkuperäiselle RoboCopille

12.07.2018 09:17 | Muropaketin toimitus | 3

Robocop

Ohjaaja Neill Blomkampin RoboCop Returns jatkaa suoraan siitä mihin alkuperäinen elokuva päättyi.

No nyt, perhana! Deadline kertoo District 9 – ja Elysium -elokuvista tutun Neill Blomkampin ohjaavan jatko-osan alkuperäiselle Paul Verhoevenin RoboCop-elokuvalle. MGM:n leffa on nimeltään RoboCop Returns ja se ei ole uusintaversio tai esiosa, vaan aikoinaan Ed Neumeierin ja Michael Minerin käsikirjoittama RoboCop-jatko-osa, jota ei koskaan tehty. Alkuperäistä käsikirjoitusta on muokannut jonkin verran Justin Rhodes, eli sama mies joka on vastuussa tekeillä olevasta uudesta Terminator-elokuvasta.

RoboCop Returnsin lyhyt juonikuvaus kertoo vain: ”Detroit on anarkian vallassa ja kaupungin kohtalo on kiinni RoboCopin paluusta taistelemaan rikollisuutta ja korruptiota vastaan.”

Blomkamp on ilmeisesti juuri oikea mies ohjaamaan uuden RoboCopin, sillä hän on fanittanut peltipoliisia lapsesta asti, ja leffan vaikutuksen huomaa esimerkiksi hänen Chappie-elokuvastaan.

– Alkuperäinen elokuva teki minuun valtavan vaikutuksen lapsena. Se miksi RoboCop on mielestäni yksi todellisista scifi-klassikoista on muuttunut samalla kun olen vanhentunut. Alun perin minuun teki vaikutuksen leffan satiiri, mutta nykyään minua kiinnostaa siinä eniten kertomus miehestä joka etsii kadonnutta identiteettiään. Kunhan inhimillinen osa on mukana kertomuksessa, niin se toimii missä tahansa ajassa tai paikassa, Blomkamp sanoo.

– Verhoeven ei aikoinaan innostunut kässärimme politiikkaa käsittelevästä aspektista. Sitten tuli käsikirjoittajien lakko vuonna 1988 ja meidän oli pakko hylätä projekti, siksi elokuvaa ei koskaan tehty, Neumeier kertoo.

– Juuri kun Trump valittiin presidentiksi MGM:n pamppu Jon Glickman soitti minulle ja kysyi ”ennustitko tosiaan RoboCop 2:n käsikirjoituksessa, että presidentiksi valitaan tosi-tv-tähti?” Niinhän me tosiaan aikoinaan teimme. Neill Blomkamp luki kässärimme ja siitä tämä kaikki sai alkunsa.

Blomkampin RoboCop Returns -elokuvan käsikirjoittamisen lisäksi Neumeier ja Miner toimivat tuottajana ja vastaavana tuottajana.

RoboCop-jatko-osan näyttelijöistä tai ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Keskustelu

Onneksi hyvä ohjaaja niin tästä ei todennäköisesti tule vesitettyä #metoo cuck roskaa.

Valitettavasti erinomaisesta RoboCop -leffasta on tehty kaksi ala-arvoista jatko-osaa, joten suhtaudun tähän hyvin skeptisesti.

Muropaketin uusimmat