Uusimmat

“Doctor Sleep -elokuva korjaa Stanley Kubrickin Hohdon virheet”, julisti Stephen King

06.11.2019 17:03 Muropaketin toimitus

Mike Flanaganin ohjaama Doctor Sleep on samalla filmatisointi Stephen Kingin romaanista että jatko-osa Stanley Kubrickin kauhuklassikolle.

Kauhukirjailija Stephen King on tunnetusti aina ollut sitä mieltä, ettei Stanley Kubrickin ohjaama Hohto tehnyt oikeutta hänen alkuperäisromaanilleen. Hänen Hohdolle kirjoittamansa jatko-osa, Doctor Sleep, ei myöskään jatku Kubrickin muuttamasta asetelmasta vaan Kingin alkuperäisen romaanin tapahtumista.

Mike Flanagan pyrki Doctor Sleep -filmatisoinnissaan olemaan yhtä aikaa uskollinen Kingin romaanille että myös luomaan elokuvan, joka toimii jatko-osana Kubrickin Hohdolle.

King oli lopulta Flanaganin näkemykseen tyytyväinen. Entertainment Weeklyn haastattelussa hän selittää:

“Luin käsikirjoituksen hyvin, hyvin tarkasti. Koska totta kai halusin tehdä hyvää työtä jatko-osan kanssa, koska ihmiset tiesivät Hohdon kirjana, enkä halunnut mokata hommaa. Olen pitänyt Mike Flanaganin kaikista elokuvista ja työskennellyt hänen kanssaan yhdessä jo Gerald’s Gamessa. Joten luin käsikirjoituksen tarkasti ja sanoin itselleni, että kaikki mistä en pitänyt Kubrickin Hohto-versiossa on nyt korjattu tässä.”