Dome Karukosken Tolkien-elämäkertaelokuvan kuvaukset on saatu valmiiksi

15.12.2017 09:50 | Muropaketin toimitus

Tolkien-elokuvan pääosassa nähdään Mad Max: Fury Road – ja X-Men -elokuvista tuttu Nicholas Hoult.

Fox Searchlight Pictures kertoo Dome Karukosken ohjaaman Tolkien-elokuvan olevan purkissa. Elämäkertaelokuvan pääosissa J.R.R. Tolkienina nähdään Nicholas Hoult (X-Men-elokuvat, Mad Max: Fury Road) ja Lily Collins (Okja) hänen vaimonaan Edithinä. Karukosken elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat David Gleeson (Cowboys and Angels) ja Stephen Beresford (Pride).

Mukana ovat myös muun muassa Colm Meaney (Star Trek: Deep Space Nine), Craig Roberts (Red Oaks), Anthony Boyle (The Lost City of Z), Patrick Gibson (The OA), Tom Glynn-Carney (Dunkirk), Genevieve O’Reilly (The Legend of Tarzan), Laura Donnelly (Outlander), Pam Ferris (Holmes and Watson) ja Derek Jacobi (Murder on the Orient Express).

Elokuva sijoittuu Tolkienin nuoruusvuosiin ja aikaan ennen ensimmäistä maailmansotaa, jolloin yksinäinen kirjailija löysi paikkansa ja kirjallisen innoituksensa samanhenkisten opiskelijoiden seurasta. Tolkienin nuoruusvuodet ja sotakokemukset inspiroivat kirjailijan tunnetuimpia teoksia, eli Taru sormusten herrasta- ja Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjoja.