Donnie Darko täytti 20 vuotta – Suomessa elokuvaa ei voi tällä hetkellä striimata tai edes vuokrata mistään

27.10.2021 08:08 | Muropaketin toimitus

Donnie Darkon julkaisusta on jo 20 vuotta.

Hitaasti kulttihitiksi muodostunut Richard Kellyn ohjaama Donnie Darko -elokuva sai ensi-iltansa 20 vuotta sitten. Leffan maailmanensi-ilta oli tammikuussa 2001 Sundancen leffafestareilla, mutta laajempaan teatterilevitykseen se pääsi Yhdysvalloissa vasta 26. lokakuuta. Hitti elokuvasta tuli kuitenkin vasta dvd- ja VHS-julkaisujen myötä.

Jake Gyllenhaalin tähdittämä tieteishäröily pyöri ensin ympäri maailmaa lähinnä leffafestareilla. Eurooppaan se rantautui vuoden 2002 aikana. Suomessa se esitettiin ensimmäisen kerran syksyn 2002 Rakkautta & Anarkiaa -festareilla, ja dvd ilmestyi meillä kauppoihin saman vuoden marraskuussa.

Elokuvassa kuultavasta Gary Julesin esittämästä Tears For Fears -coveri Mad Worldista tuli hitti, ja vuonna 2003 Donnie Darkosta julkaistiin ohjaajan versio.

Justwatch.com-hakukone kertoo, ettei elokuvaa voi tällä hetkellä katsoa Suomessa mistään suoratoistopalvelusta. Mutta eiköhän tämä löydy edelleen aika monen leffafanin hyllystä fyysisenä kopiona. Jos ei, niin suosittelemme hommaamaan Arrow Videon jokin aika sitten julkaiseman 4K Blu-rayn, joka on tehty pieteetillä kuten firman kaikki julkaisut.

4K UHD:n Collector’s Edition on kahden kiekon paketti, joka sisältää sekä elokuvateatteri- että ohjaajan version elokuvasta sekä reippaasti bonusherkkuja aina fyysistä tilpehööriä myöten.

Muropaketin uusimmat