Uusimmat

Duke Nukem -elokuvan tuottaja: ”Yritämme tehdä naisia vihaavasta sankarista rakastettavan”

28.03.2018 09:38 Muropaketin toimitus

Duke Nukem -peleihin perustuva elokuva tulee kulkemaan Deadpoolin jalanjäljissä, mutta joutuu tasapainoilemaan seksistisen päähenkilönsä kanssa.

Hiljattain kerroimme, että Duke Nukem -räiskintäpelisarjan pohjalta ollaan tekemässä elokuvaa, ja että leffan pääosaroolista on neuvoteltu showpainijanakin tunnetun John Cenan kanssa. Nyt elokuvan tuottaja Andrew Form on vahvistanut, että Cena on mukana projektissa, vaikka elokuvalla ei ole vielä käsikirjoitustakaan.

Cinema Blendin mukaan Duke Nukem -elokuvan suunnittelu on parhaillaan käynnissä, ja Form on kertonut haastattelussa, että projekti kulkee Deadpoolin jalanjäljissä.

”Kuinka elokuvan sävyn saa niin kohdalleen, kuin Deadpoolissa? Meidän täytyy onnistua siinä, ja jos emme saa sävyä kohdalleen, emme tee elokuvaa”, Form toteaa.

Deadpoolilla ja Duke Nukemilla on paljon yhteistä huumorin suhteen, mutta ongelmia räiskintäpeliin perustuvalle elokuvalle aiheuttaa pääosahahmo, joka on avoimen seksistinen ja misogynistinen. Form kertoo tekijöiden tiedostavan tämän.

”Kuinka tehdä misogynistisesta hahmosta nykypäivän maailmassa hauska ja rakastettava, sekä samaan aikaan todellinen badass”, Form pohtii.

Vuonna 1991 käynnistynyt Duke Nukem -sarja on yhä yksi pelimaailman tunnetuimpia franchiseja, vaikka viime vuosien ajan ysärisankarilla onkin mennyt heikommin. Edellinen peli, vuonna 2011 ilmestynyt Duke Nukem Forever, vietti vuosikausia tuotantohelvetissä, eikä lopputulos vastannut oikein kenenkään toiveita.