Uusimmat

Dyyni-ohjaaja Denis Villeneuve tekee jälleen yhteistyötä Jake Gyllenhaalin kanssa – Luvassa Jo Nesbøn kirjaan perustuva HBO-sarja

Kuva: © 2016 CTMG, Inc.

23.10.2020 08:55 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuve ohjaa HBO:lle Jo Nesbøn Isänsä poika -kirjaan perustuvan minisarjan.

Blade Runner 2049 – ja Dyyni -elokuvista tuttu Denis Villeneuve tekee Deadlinen mukaan debyyttinsä tv:n puolella ja jatkaa samalla yhteistyötään Jake Gyllenhaalin kanssa.

Gyllenhaal oli mukana Villeneuve’n Prisonersissa ja esitti pääosaa vähemmälle huomiolle jäänessä Enemy-elokuvassa. Kaksikon seuraava yhteistyö on HBO:n minisarja nimeltään The Son, joka perustuu Jo Nesbøn saman nimiseen kirjaan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Isänsä poika. Gyllenhaal nähdään sarjan pääosassa.

Gyllenhaal ja Villeneuve toimivat myös sarjan vastaavina tuottajina. Käsikirjoituksen on rustannut muun muassa Billions-ja Ray Donovan -sarjoista tuttu Lenore Zion, joka toimii myös showrunnerina. Itse kirjailija Nesbø on vastaava tuottaja, kuten myös Westworld-sarjan pääpäsmärit Jonathan Nolan ja Lisa Joy.

Lue myös: Arvostelu: Hugh Jackmanin ja Jake Gyllenhaalin Vangitut on piristävän fiksu jännitysdraama

Isäni poika -kirjan suomenkielinen juonikuvaus kertoo seuraavaa:

”Kaikki pitävät Sonny Lofthusista. Sonnylla on inhimillinen katse, lempeä ääni ja hyvät käytöstavat. Hän sanoo kiitos ja anteeksi. Hän on myös istunut reilut kymmenen vuotta vankilassa tunnustettuaan muiden tekemiä henkirikoksia. Vastineeksi hän on saanut käyttöönsä mielin määrin huumeita.

Sonny on mukava narkomaani, jonka elämän isän ennenaikainen kuolema on suistanut raiteiltaan. Hänen isänsä, Ab Lofthus, oli poliisi. Yksi parhaista. Tämän lähin työtoveri ja paras ystävä oli Simon Kefas, nykyinen virkaheitto rikostutkija, jonka peliriippuvuuden hallinnassa riittää vaimolla tekemistä.

Ab-isä ei ollut aivan sitä, miltä näytti. Kun asioiden todellinen laita selviää Sonnylle, tämä karkaa vankilasta ja alkaa kostaa. Jälki on rumaa.

Poliisi laittaa Sonnyn perään Simon Kefasin ja tämän pariksi nuoren Kaari Adelin. Adel on ansioitunut huumerikostutkijana. Vaikuttaa siltä, että kesäisen Oslon pitkät ja valoisat päivät ovat vaihtumassa ikuiseksi pimeydeksi.”

Villeneuve ohjaa The Son -sarjan kaikki jaksot, jonka ensi-ilta tai muut näyttelijät eivät ole vielä selvillä.