Uusimmat

Eastwoodilta kaksi elokuvaa samasta aiheesta

04.09.2006 20:54 Johanna Siik

Clint Eastwood, 76, yrittää tämän vuoden lopulla hattutemppua: saada teattereihin kaksi ohjaamaansa elokuvaa tismalleen samasta aiheesta. Flags of Our Fathers ja Letters from Iwo Jima kertovat molemmat Iwo Jiman taistelusta toisessa maailmansodassa, jossa yhteen ottivat Japani ja Yhdysvallat.

Erikoisen elokuvaparista tekee se, että Flags of Our Fathers on tehty kokonaan amerikkalaisten sotilaiden näkökulmasta, kun taas Letters from Iwo Jima on täysin japanilainen kieltään myöten. Leffoissa on jopa samoja kohtauksia, mutta riippuen kummasta on kyse, ovat kuvakulma ja dialogi pelkästään toisen osapuolen hallitsemia. Eastwood yrittää siis jotain mitä ei aiemmin ole tässä mittakaavassa tehty, ja nyt odotetaan jännittyneenä, miten homma loppupeleissä tulee toimimaan. Flagsin pääosissa nähdään Patrick Dollaghan ja Jon Kellam. Lettersiä tähdittää muiden muassa Ken Watanabe (Geishan muistelmat, Batman Begins).

Ensimmäisenä ensi-iltansa saa Flags lokakuun lopulla Tokion kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, Lettersiä joudutaan odottamaan joulukuun puolelle. Variety-lehti ennustaa, että Hollywoodissa erittäin arvostettu Eastwood tekee ensi keväänä elokuvapalkintojen jakotilaisuuksissa historiaa ja on mitä todennäköisimmin ehdolla kahdella ohjaamallaan elokuvalla jossain pääkategorioista.

Muropaketin uusimmat