Ei ollut Stephen Kingin suosituksistakaan apua: Tämä uutuussarja lakkautettiin jo ensimmäisen kauden jälkeen

01.12.2020 08:39 | Muropaketin toimitus

Amazonin versio Utopia-sarjasta ei kelvannut katsojille tai kriitikoille. 

The Hollywood Reporter kertoo Amazonin päättäneen lopettaa Utopia-sarjansa vain yhden tuotantokauden jälkeen.

Amazon ei paljasta alkuperäistuotantojensa katsojalukuja, mutta Utopia ei kerännyt kovin kummoisia arvioita alkaessaan 25. syyskuuta. Tällä hetkellä Metacriticin yhteen keräämien kriitikkoarvioiden keskiarvo on vain 56/100. Stephen King tosin innostui sarjasta ja suositteli sitä faneilleen reilu kuukausi sitten.

Muropaketin mielestä Utopia ei ollut niin kehno kuin pelkäsimme, sillä se oli uusintaversio loistavasta saman nimisestä brittisarjasta, jota Channel Four -kanava esitti kahden kauden ajan. Sen oli tarkoitus saada myös kolmas kausi, joka ei harmi kyllä koskaan toteutunut.

Kahdeksasta jaksosta koostuvasta jenkkiversiosta vastasi Gone Girl -kirjasta ja -elokuvasta tuttu Gillian Flynn. Alkuperäissarjan luoja Dennis Kelly toimi uusintaversion vastaavana tuottajana. Myös Amazonin versio on tyyliltään yhdistelmä salaliittotrilleriä ja mustaa komediaa, mutta se ei ollut läheskään niin rankka kuin alkuperäisversio.

Amazonin Utopiassa esiintyvät muun muassa Ashleigh LaThrop, Dan Byrd, Jessica Rothe ja Javon “Wanna” Walton. Mukana ovat myös John Cusack ja Rainn Wilson.