Uusimmat

”Eläimiä ei vahingoitettu elokuvaa tehdessä” – ja paskat! THR julkaisi karmean raportin viihdemaailman vaietusta puolesta

26.11.2013 08:30 Muropaketin toimitus

Hollywood-elokuvien lopputeksteistä voi usein bongata American Humane Associationin lupauksen, jonka mukaan eläimiä ei vahingoitettu tuotannon aikana. The Hollywood Reporter -lehden mukaan tilanne ei todellakaan ole näin ruusuinen.

The Hollywood Reporterin toimittaja Gary Baum on perehtynyt eläinten tilanteeseen elokuvatuotannoissa, eikä miehen raportti ole kaunista katseltavaa. Tuoreesta tekstistä käy ilmi mm. seuraavat asiat:

– Piin elämän tiikeri toteutettiin pitkälti digitaalisesti, mutta aito eläinnäyttelijä meinasi silti hukkua elokuvan tuotannon aikana.

– Hobitti: Odottamattoman matkan kuvauksissa kuoli yhteensä 27 eläintä.

– Eläimiä on vahingoittunut myös mm. Pirates of the Caribbeanin kuvauksissa. Johnny Deppin tähdittämässä piraattiseikkailussa räjähteet tappoivat tusinoittain mustekaloja ja muita mereneläviä huolimattomien turvatoimien takia.

The Hollywood Reporterin artikkeli haluaa kiinnittää ihmisten huomion tapaan, jolla American Humane Association valvoo eläinten kohtelua kuvauksissa. Elokuvat kun voivat saada AHA:n siunauksen verrattain leikiten. Studioihin halutaan säilyttää hyvät välit – vaikka sitten eläinten hyvinvoinnin kustannuksella.

Kun THR:n raportti on luettu, kannattaa vilkaista American Humane Associationin Hollywood-sivut. Ne tarjoavat toisenlaisen näkökulman vähintäänkin mielenkiintoiseen aiheeseen. Toistaiseksi järjestö ei ole tuoreita väitteitä julkisesti kommentoinut.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter