Uusimmat

Arvostelu Sisarukset Grémillet 2: Cassiopéen ihastus on laatusarjakuvaa kaiken ikäisille

16.09.2022 15:17 Tatu Junni

Sisarukset Grémillet

Story House Egmont piristi sarjakuvakevättä polkaisemalla maaliskuussa käyntiin upouuden albumisarjan Sisarukset Grémillet, joka seuraa kolmen siskoksen seikkailuja. Nyt kauppoihin on saapunut jatko-osa Cassiopéen ihastus.

Giovanni Di Gregorion käsikirjoittama ja Alessandro Barbuccin kuvittama Sisarukset Grémillet 2: Cassiopéen ihastus (Story House Egmont, 2022)  jatkaa taannoisen Sarahin unen viitoittamalla tiellä ja tarjoaa lukijoilleen taas mukavan muikeaa sarjakuvakerrontaa, jossa silmä lepää ja mieli lentää.

Näin näyttäviä ja yksityiskohtia viliseviä ruutuja ei ihan joka päivä vastaan tule.

Albumin alussa tuttu sisaruskolmikko – eli Sarah, Cassiopée ja Lucille – matkustaa H. P. Lovecraftia (!) fanittavan isoäitinsä luokse leppoisia kesäpäiviä viettämään. Sukulointi maaseudun rauhassa on kuitenkin melkoista hurlumheitä – isoäidin hiipivä muistisairaus, Cassiopéen poikahuolet ja vanhassa rauniokirkossa öisin mystisesti pauhaavat kellot tarjoavat jännitystä muuten verkkaisiin kesäpäiviin.

Sisarukset Grémillet: Cassiopéen ihastus on vähän kuin Viisikon ja Hayao Miyazakin elokuvien yhdistelmä. Se voittaa puolelleen kyynisemmänkin karvanaaman ja sopii lähes kaiken ikäisille. Tälläkin kertaa tarinassa flirttaillaan yliluonnollisen kanssa, mutta varsinaisia kauhuaineksia kuitenkin siinä määrin kartellen, että albumia ei ole tarvetta piilotella lapsiperheissäkään.

Cassiopéen ihastuksen kaiketi jännittävin sivu näyttää tältä.

Sisarukset Grémillet

Humoristisessa ja lämminhenkisessä tarinassa on myös asenne kohdallaan: niin raskaita kuin rakkaushuolet joskus ovatkin, elämä jatkuu eron jälkeenkin ja koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

”Sydän särkyy, kun en päättää saata. En muuta voi kuin kadota järven vesiin hiljaisiin… tai… Tai jospa jätänkin teidät molemmat, koska minulla on muutakin tärkeää tekemistä”.

Sisarukset Grémillet on löytö, jota tahtoo nopsaan lisää!

Alla vielä kustantamon kuvaus noin noin 20 euroa maksavasta Cassiopéen ihastuksesta:

Kesäloma on viimein koittanut! Joka vuosi Sarah, Cassiopée ja Lucille matkustavat kesäksi isoäitinsä luo pieneen maalaiskylään. Kylässä heitä odottavat jo tutut kaverit, leppoisa tunnelma – sekä kummitus! Levoton henki vaeltaa järvenrannan vanhassa rauniokirkossa. Mistä se on tullut? Mikä on sen salaisuus? Ja miksi se soittaa öisin kirkonkelloja? Asiaa ryhtyy selvittämään kolmen sisaren kerho! Mysteerin ratkaisemiseksi tytöt joutuvat palaamaan ajassa taaksepäin, ritarien ja linnanneitojen aikakauteen. Arvoitukseen liittyvät vehnäpellot, postittamattomat kirjeet ja sydänsurut.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat