Black Widow -tähdet jakoivat yksityiskohtia elokuvan tekemisestä – Varoitus: nyt on spoilereita luvassa

11.07.2021 10:04 | Helinä Laajalahti

Black Widow’n oma elokuva julkaistiin 9. heinäkuuta. Muropaketti pääsi ainoana mediana Suomesta osallistumaan elokuvan tiimoilta järjestettyyn lehdistötilaisuuteen, jossa mukana olivat muun muassa näyttelijät Scarlett Johansson, Florence Pugh ja David Harbour.

Black Widow’n virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa kesäkuun puolella keskusteltiin paljon asioista, joita voi pitää juonipaljastuksina. Siksi jätimme ne pois ensimmäisestä Black Widow -haastatteluartikkelistamme. Koska ne olivat kuitenkin hauskoja yksityiskohtia, halusimme jakaa ne nyt elokuvan julkaisun jälkeen.

Eli SPOILERIVAROITUS!

LUE MYÖS: Arvostelu | Black Widow onnistuu lähes mahdottomassa, mutta Marvel-leffalla on myös ongelmansa

Black Widow -elokuvassa nähdään Scarlett Johanssonin esittämän Natasha Romanoffin menneisyydestä hänen omalaatuinen “perheensä”, johon kuuluu David Harbourin esittämä isä, Alexei eli Red Guardian, Rachel Weiszin esittämä äiti, Melina sekä pikkusisko Yelena, jonka aikuista versiota esittää Florence Pugh.

Elokuvassa tämä menneisyys palaa yhtä aikaa huvittavalla mutta myös traagisen koskettavalla tavalla Natashan elämään. Hän tapaa 20 vuoden jälkeen pikkusiskonsa Budapestissä, missä kaksikko ajautuu keskinäiseen kamppailuun.

– Jo käsikirjoituksessa tuli selväksi, että heillä tulisi olemaan tiivis yhteys ja keskinäinen suhde. Yelenan taitojen ulkopuolella hän on tämä ihanasti rasittava pikkusisko, joka sanoo oikeat asiat väärään aikaan. Mutta näillä siskoksilla on keskenään niin hauskaa, Pugh kertoo.

Black Widow / Scarlett Johansson, Florence Pugh

Tämä tiivis yhteys näkyy myös elokuvan taistelukohtauksissa.

– Florencella on tausta tanssijana ja hänelle koreografiat olivat helppoja, mikä oli mahtavaa, koska kyseinen kamppailu on niin tunteikas. Sitä ajavat eteenpäin pelkästään tunteet, sillä ei ole mitään loppuratkaisua vaan pelkästään kaksi ihmistä ilmaisemassa turhautuneisuuttaan, mutta myös kiintymystä toisiaan kohtaan. Vähän kuin leijonanpennut nujakoimassa, Johansson selittää.

Keskinäinen kiintymys ei rajoitu pelkästään Natashaan ja Yelenaan, vaan Melina ja Alexei muodostavat heidän kanssaan mielenkiintoisen perheen. Tuosta perhedynamiikasta nousee yllättävän sydämellistä huumoria.

-Perheen dynamiikka itsessään oli niin hauska. Meillä on hyvin perinteisen näköinen kohtaus, missä kaikki istumme ruokapöydän ympärillä tietyissä paikoissa, kaikki pukeutuneena supersankariasuihimme. Tästä huolimatta se tuntui lähes Norman Rockwell -jutulta, missä isä tulee pöytään viimeisenä omalle paikalleen ja missä vanhin lapsi istuu tietyssä kohdassa ja äiti ja pienemmät lapset tietyssä paikassa. Ja huomasin, että me kaikki tietyllä tavalla valahdimme tuollaisiin perinteisen kliseisiin rooleihin, Harbour kertoo.

Black Widow

Tämä perhe nousee keskeiseen asemaan myös Natashan kasvussa kohti sitä itsensä uhraavaa hahmoa, mikä hän on Avengers: Endgamessa.

-Aloimme puhua tästä elokuvasta, kun kuvasimme ja Infinity Waria, joten jo tiesimme Natashan kohtalon Endgamessa. Halusimme varmistaa, että hän teki tuon uhrautumispäätöksen aktiivisesti, koska tunsi saavansa siinä päätöksen, Johansson kertoo.

-Meidän piti siis työskennellä taaksepäin, jotta saisimme hänet sellaiseen tilaan, että tuo on mahdollista. Ja tässä elokuvassa hänellä on tilaa kasvaa, jatkaa eteenpäin elämässään menneisyytensä traumoista ja olla lopulta kuin eri ihminen, Johansson jatkaa.