Haastattelussa Rick & Mortyn luoja Justin Roiland ja muut Solar Oppositesin tekijät – ”Kun Mac and Me kohtaa Kolmas kivi auringosta -sarjan”

28.02.2021 17:17 | Joonas Pikkarainen

Disney+-palvelu sai tällä viikolla ison liudan uutta katsottavaa, kun Star-brändi lanseerattiin Suomessa. Yhtenä uutukaisena on Rick and Morty -luoja Justin Roilandin ja Mike McMahanin luoma Solar Opposites, jonka tekijöitä Muropaketti pääsi haastattelemaan.

Muropaketti sai itselleen kaksi haastattelua: ensiksi vartin pituinen setti sarjan luoja Justin Roilandin kanssa ja sen jälkeen samanpituinen sessio hahmoille äänensä antavien Thomas Middleditchin ja Sean Giambronen kanssa. Näiden piti olla alkujaan kahdenkeskisiä haastatteluja, mutta valitettavasti vallitsevassa tilanteessa etähaastattelujen järjestäminen on yhtä hankalia ja alttiita muutoksille kuin muukin elämä.

Perjantain myöhäisiltaan sovittu kahdenkeskinen tapaaminen myöhästyi ensin vajaan tunnin aikataulujen venyttyä, mikä johti lopulta siihen, ettei sovittuja paritapaamisia saatukaan järjestettyä. Sen sijaan samaan Zoom-keskusteluun osallistui liuta muitakin toimittajia ympäri maailmaa, joten lopulta Suomesta saatiin Roilandin suuntaan peräti yksi oma kysymys. Onneksi kansainväliset kollegat paikkailivat puutetta hyvillä kyssäreillä.

Ennen kaikkea pelastukseksi osoittautui suulas ja jaaritteleva Justin Roiland, jolla oli mietteitä ja sanottavaa melkein asiasta kuin asiasta, eikä sivuraiteiltakaan vältytty. Alla onkin hänen mietteitään Solar Opposites -sarjan luonnista, vertailuista Rick and Mortyyn sekä nykymaailman tilanteesta.

1. Justin Roiland

Mikä on toiminut inspiraationa Solar Oppositesia luodessa?

Minä ja Mike McMahan innostuttiin todella paljon ideasta tehdä sarja, jossa seurataan esikaupunkilaista elämää toiselta planeetalta kotoisin olevien muukalaisten silmistä. Toisin sanoen tarkastella ihmisten kulttuuria hauskasta näkökulmasta käsin. Halusimme myös kertoa eräänlainen maahanmuuttajien tarina, jossa sarjan päähenkilöt ovat muukalaisina Maassa kuin kalat kuivalla maalla ja joutuvat miettimään sitä, miten he sopeutuvat joukkoon.

Ja ohimennen mainiten yksi todella tärkeä asia – ja tämä pitää paikkansa myös Rick and Mortyn osalta – oli se, että teimme tietoisen valinnan sen suhteen, ettei kukaan välitä siitä, mitä päähenkilöt tekevät tai että he ovat vieraalta planeetalta. Mielestämme se on tehty jo miljoonia kertoja. Muun muassa Alf oli tällainen, ja päähenkilöt piilottelivat sarjan nimikkohahmoa toisilta. Rick and Mortyssa tapahtuu hulluja asioita ja ne vain tapahtuvat, joten se on sinänsä samanlainen kuin Gremlins 2, jossa riiviöt hyökkäävät New Yorkiin ja kaupunkilaiset kävelevät vain muina miehinä eivätkä välitä asiasta paskaakaan. Sen halusimme tuoda myös Solar Oppositesiin. Tämä avaa samalla oven monille hauskoille jutuille, sillä muukalaiset hyväksytään sellaisina, he ovat jo osa yhteiskuntaa, joten se on eräällä tavalla kuin jatko-osa Mac and Me -elokuvalle.

Joten se toimi oikeastaan meidän inspiraationa. Halusimme tehdä sarjan ulkoavaruuden muukalaisista, jotka käyvät Maassa koulua ja näyttävät kaukaa katsottuna perheeltä. Mutta lähempää tarkasteltuna he eivät suinkaan ole perhe, vaan heidän koko kulttuuri on täysin erilainen meihin verrattuna ja voimme kanonisoida sen ja leikkiä sillä myöhemmin. Mike ja minä innostuttiin tästä lähtökohdasta todella paljon sarjaa suunnitellessa.

Oletko ajatellut kysyä Dan Harmonia (Rick and Mortyn toinen luoja) kirjoittamaan muutaman jakson Solar Oppositesiin?

Mielenkiintoinen idea, mutta emme ole ajatelleet vielä asiaa. Rick and Morty vaatii jo itsessään niin paljon työtä, joten siinä on jo se. Enkä halua puhua tästä vielä sen enempää, mutta olemme kirjoittaneet siihen jo paljon jaksoja ja tekemistä on vielä todella paljon jäljellä, joten esittämäsi idea ei välttämättä olisi vain oikein järkevää ajallisesti.

En kuitenkaan vastusta ajatusta, jos Harmon haluaisi kirjoittaa jonkun jakson ja mielestäni se olisi vitun siisti ja hauska kokeilu antaa Danille vain vapaat kädet esimerkiksi pilailla minun tai sarjan kustannuksella. Se olisi varmasti todella, todella hauskaa. Mutta kyse on lähinnä ajanpuutteesta. Etenemme todella nopeasti ja Rick and Mortyssa on paljon tehtävää, joten… Dan myös julkisti oman uuden kreikkalaiseen mytologiaan perustuvan sarjan, joten hän on varmasti kiireinen mies lähitulevaisuudessa.

Pelkäsitkö Solar Oppositesin kohdalla, että sitä verrattaisiin Rick and Mortyyn?

Sataprosenttisesti. Olin oikeastaan kauhuissani viikko-pari ennen kuin sarja julkaistiin ensimmäisen kerran Hulussa. Oikeastaan pelkäsin aina ensimmäisiin kriitikoiden arvioihin asti, kunnes huomasin, että sarjasta pidetään ja se saa hyviä arvosanoja. Tiesin itse, että sarja on hyvä. Tai ehkä tarkemmin, pidin itse sarjasta todella paljon. Tykkäsin todella paljon kaikesta, mitä teimme. Rakastin Muuria, hahmoja ja näyttelijöitä todella, todella paljon. Pidän myös tästä konseptista kertoa tarinoita näiden muukalaisten kautta. Joten olin sen suhteen hyvin luottavainen, että löytäisimme yleisön ja faneja. Pelkäsin kuitenkin kuollakseni kriitikoita ja sitä, että he lyttäisivät tuotoksen maanrakoon, koska se on niin paljon erilaisempi kuin Rick and Morty.

Tyylillisesti se on edelleen hyvin minunlainen ja hahmot näyttävät sellaisilta, joita tykkään piirtää. Suunnittelin hahmot oikeastaan ensimmäisenä koko sarjasta, päähenkilöt. Joten se tuntuu hyvin rickandmortymaiselta, ja kaikki sivuhahmot voisi melkein noukkia ja tuoda suoraan Rick and Mortyyn sekä päinvastoin. Joten se oli huolestuttavaa, koska mietimme, odottaisivatko katsojat samanlaista nihilististä… sanoisin, että Muurissa on hieman samaa energiaa. Jaarittelen, mutta kyllä, vastatakseni kysymykseesi, kyllä olin huolissani. Kaikki kääntyi kuitenkin hyvin, ihmiset ovat tykänneet sarjasta ja se on hyvin erilainen kuin Rick and Morty. Se on kevyempi ja hassumpi, eikä yhtään niin kireä. Rick and Mortyn tarinat ovat pikkutarkasti suunniteltu ja ovat usein täysin mielenvikaisia, enkä usko, että teemme samankaltaista Solar Oppositesin kanssa. Se on enemmän sitcom-henkistä hulluttelua yhdistettynä scifi-elementteihin. On ollut kiva nähdä, että se on vastaanotettu hyvin. Se on ollut mielenkiintoista, hauskaa ja mahtavaa.

Corvolla ja Rickilla on hieman samoja piirteitä keskenään, kuten halveksunta ihmiskuntaa kohtaan ja pakkomielle tiedettä kohtaan, mutta miten he eroavat sinun mielestä toisistaan?

Heillä on paljon eroavaisuuksia. Mielestäni Corvo on naiivimpi, ei niin älykäs, eikä hän ole samalla tavalla ohjaksissa. Rick on puolestaan hyvin alfahenkinen komentelija, ennalta-arvaamaton ja addikti; hän on yksinkertaisesti pyörremyrsky perheensä keskellä. Corvo haluaisi olla johdossa, mutta häneltä puuttuu muiden kunnioitus. Hän on naiivimpi ja hieman tyhmempi. Olen sanonut tämän jo aiemmin, mutta Rick on aina kaksikymmentä askelta muita edellä. Corvo seisoo taas tukevasti juuri sillä askelmalla, jossa sattuu olemaan. Sanoisin, että tämä on todella iso ero näiden kahden hahmon välillä. Mutta myös tapa, miten he näyttäytyvät muille ja käyttäytyvät toisten keskuudessa on erilainen. Pelkästään heidän persoonat on hyvin erilaiset.

Mutta olen samaa mieltä samankaltaisuuksien suhteen, he molemmat ovat tiedehulluja ja ihmiskunnan halveksinta.

Solar Oppositesin ensimmäinen kausi julkaistiin kerralla (paitsi Suomessa -toim. huom.). Vaikuttaako tällainen julkaisutapa siihen, miten suunnittelet kauden verrattuna esimerkiksi Rick and Mortyn kaltaiseen viikkotahtiin?

Vaikuttaa se hieman. Me tiesimme, että kaikki jaksot julkaistaan samaan aikaan, joten me ehdottomasti leikimme tällä mahdollisuudella. Meillä oli muun muassa mahdollisuuksia tehdä asioita, joita emme välttämättä voisi tehdä Rick and Mortyssa. Paljon sarjallistettuja elementtejä episodista episodiin, kun taas Rick and Morty muuttuu kyllä sarjalliseksi, mutta nämä on ripoteltu pitkin ja poikin eri kausia. Tällöin yksi jakso saattaa liittyä johonkin aiempaan, mutta seuraava onkin sitten taas jokin täysin uusi seikkailu ja se toimii itsenäisenä teoksena.

Halusimme tehdä tosi jatkuvajuonisia tapahtumia, mutta myös yksittäisiä episodikohtaisia jaksoja. Ensiksi mainittu näkyy ennen kaikkea Muurin tapahtumissa, josta muodostui meille eräänlainen HBOmainen televisiosarja Solar Oppositesin sisällä. Ja näin hyödynsimme julkaisutavan mahdollisuuksia.

Mainitsit HBO-sarjat ja luin eräästä arvostelusta, että Solar Oppositesta tuli mieleen Kolmas kivi auringosta. Mitä televisiosarjoja, elokuvia tai kirjoja hyödynsit, kun loit hahmoja ja itse sarjaa?

Tuo on hyvä kysymys. Me ehdottomasti mietimme Kolmatta kiveä auringosta, koska se on yksi harvoista ohjelmista, jotka oikeastaan tekivät sen, mitä mekin halusimme tehdä. Perfect Strangers oli toinen.  Emme kuitenkaan istuneet sohvalle ja ryhtyneet katsomaan näitä sarjoja, vaikka ne olivat ehdottomasti meidän mielessä ja nostalgisissa muistoissa tehdessämme tätä sarjaa. Nostimme Perfect Strangersin Balkin esiin Miken kanssa aivan alkuvaiheissa, sillä hän on erinomainen hahmo, joka edustaa eriskummallista kulttuuria, josta katsoja ei tiedä mitään ja joka tuntuu hyvin oudolta. Ja halusimme Solar Oppositessa tehdä juuri jotain samankaltaista ja luoda kaikkein oudoimman kulttuurin. Keskustelimme myös Alfista, vaikka meidän ohjelma onkin täysin erilainen kuin se. En tosin koskaan oikeastaan katsonut Kolmatta kiveä auringosta muutamaa jaksoa enempää, mutta tiedän sen premissin. Mutta se oli ehdottomasti mielessä tätä tehdessä.

Mutta totta puhuakseni sarja tuntui jo alusta lähtien omalta tuotokselta. Meillä oli edellä mainitut kyllä inspiraatioina, ja tiesimme haluavamme tehdä sitcomia muukalaisten osalta ja juonivetoista Muurin osalta. Sanoisin, että me vain ryntäsimme eteenpäin ja poljimme oman polun ulkoavaruuden muukalaiset ihmisten keskuudessa -genreen.

Lainaat äänesi Corvolle, joka ei tunnu juuri piittaavan ihmisistä. Näetkö itsesi hahmossa?

Tuo on mielenkiintoinen kysymys, sillä tällä hetkellä ihmiskunnan kohdalla on monia asioita, jotka eivät ole hyvin. Mutta me kaikki olemme osa isompaa koneistoa, joten me emme voi oikein tehdä mitään sen eteen. Voimme ryhtyä vegaaneiksi tai asua metsän keskellä mökissä, mutta olemme silti osa laajempaa yhteisöä ja asiat tapahtuvat tuon mökin ulkopuolella joka tapauksessa. Vaan se on mielenkiintoista, mielestäni meidän ei pitäisi kaataa sademetsää tai taistella keskenämme. Me olemme kaikki ihmisiä ja täällä on tilaa kaikille palata yhteisen rakkauden ja kunnioituksen ilmapiiriin, sen sijaan että sortaisimme jotain ryhmiä. Elämme hullua aikaa.

Joten tältä osin se on kurjaa, ja nimenomaan se on minulle enemmänkin harmituksen aihe, eikä niinkään halveksuntaa. Olen vain harmissani. Ja en oikeastaan miellä, että Corvo… tai oikeastaan vitut, kyllä Corvo halveksii ihmisiä. Mutta ei ole vaikea katsoa maailmaa tuollaisen hahmon silmistä ja miettiä juttuja sekä minne tarinaa voisi viedä. Se ei todellakaan ole vaikeaa, sillä ympärillä on niin paljon aihepiirejä, joihin tarttua kiinni. Ei sillä, että Solar Opposites haluaisi olla poliittinen tai ajankohtainen. Se käsittelee aiheita laajemmassa mittakaavassa. Meidän nykyinen yhteiskunta on uniikki hetki ihmiskunnan tarinassa, ja pelkkä silmänräpäys, kun sitä verrataan ajankulkuun. Kaksi tuhatta vuotta tästä eteenpäin, jos ihmiset ovat vielä elossa, he katsovat tätä ajanjaksoa ja kutsuvat sitä ”Suureksi tuhoksi” tai ”Suureksi rappioksi”. Me kiskomme maasta resursseja ja teemme roskaa, joka saastuttaa meitä ja antaa meille syövän.

Mitä me ihmiset juuri nyt teemme on vain vitun hullua, emmekä me tajua sitä ennen kuin otamme siihen etäisyyttä. Enkä tiedä, miten se voitaisiin korjata. Minun mielestä johtajat ja hallinnot ovat niin byrokraattisia, tyhmiä ja korruptoituneita… toki nämä vaihtelevat eri puolilla Maata… en ole oikeasti niin poliittinen henkilö, että voisin puhua aiheesta kovin keskittyneesti. Mutta laajempaa kuvaa tarkasteltaessa kaikki vaikuttaa vain korruptoituneelta. Historiallisesti ihmiset ovat itse asiassa valtaosan ajasta – niin pelottavalta kuin se kuulostaakin – eläneet totalitaarisessa valtiossa prinsseineen ja kuninkaineen, joten nykyinen tilanne on todella mielenkiintoinen kokeilu. Se on hullua. Rajoittamaton kapitalismi ei todennäköisesti ole kestävä. En tosin pidä ajatuksesta kommunismista tai muistakaan totalitaarisista vaihtoehdoista. Ne on liian helppo käynnistää hyvin ajatuksin, kunnes johtaja sitten kuolee ja päättää muuttaa kaiken fasismiksi. En tiedä mitä tulee tapahtumaan. Luulen kuitenkin, että olemme ajautumassa johonkin outoon uuteen aikajanaan juuri nyt, mutta… en edes muista enää, mikä sinun kysymyksesi oli. Ajauduin aika huolella pois raiteilta… *naurua*

Roilandin jälkeen siirryttiin välittömästi haastattelemaan Solar Oppositesin päärooleissa kuultavia Thomas Middleditchia (Terry) ja Sean Giambronea (Yumyulack). Valitettavasti tekniikka oli sama, joten Zoom-keskusteluun osallistui useampi muu toimittaja Muropaketin lisäksi. Kysymyksiä päästiin esittämään tällä kertaa muutama enemmän, mutta muutoin alla olevat kysymykset ja vastaukset on koottu kaikkien paikalla olleiden toimittajien keskuudesta.

Kaksikon – ja varsinkin improvisaatiokoomikkona tunnetun Middleditchin – huumorintaju ei välttämättä käänny paperiksi litteroituna aivan niin hyvin kuin ne olivat haastattelutilanteessa, mutta vitsailun lisäksi he kertoivat myös omia mietteitään sarjasta, sen teosta ja omista hahmoistaan.

Varoituksena kuitenkin, etteivät heidän vastauksensa lähde aivan samoille jaarittelun sfääreille kuin Roilandin kohdalla.

2. Thomas Middleditch & Sean Giambrone

Miten päädyitte ääninäyttelijöiksi Solar Oppositesiin?

Sean: Minä kävin koe-esiintymässä roolia varten. Innostuin, kun kuulin Justin Roilandin ja Mike McMahanin tekevän sarjaa, joten ajattelin kokeilla onneani.

Thomas: Justin ja Mike lähestyivät minua, mutta muutoin hyvin samankaltainen tarina. Joskaan minun ei tarvinnut koe-esiintyä, koska olen tosi iso nimi Hollywoodissa. Olen vain niin paljon arvostetumpi. Paljon arvostetumpi kuin Sean. Ja hän tietää sen, etkö tiedäkin? Mutta muuten sama päätöksentekoprosessi kuin Seanilla. Justin ja Mike tekevät sarjaa? Hitto vie, haluan mukaan!

Thomakselle, keskustelimme Roilandin kanssa hetki sitten Perfect Strangersilta ja hän mainitsi, miten Balki toimi yhtenä inspiraationa. Mietitkö samankaltaista lähestymistapaa Terrylle, että hän on yli-innokas tyyppi, joka omaksuu ympärillä olevan kulttuurin vai haitko jonkinlaista toisenlaista lähestymistapaa?

Thomas: En oikeastaan, sillä tämä sarja on yksi niitä tuotoksia, joissa tekijät kertovat minulle, millainen hahmo on. Henkilökohtaisesti olin kiinnostunut esittämään Terryä, koska monet minun tulkitsemista hahmoistani on pieniä, introverttejä ja epäilevät itseään toistuvasti, joten oli mahtavaa esittää hahmoa, joka on kaiken sen vastakohta: äänekäs, positiivinen ja huolimaton idiootti. Se antaa vapauksia äänittäessäsi dialogia ja eri otoksia. Hän oli täynnä mukavaa energiaa, jonka parissa viettää parituntia äänityskopissa. Joten kyllä, jos saan olla tämän perhedynamiikan Balki, niin olen Balki oikein mielelläni.

Oliko tuo siis mielessäsi äänittäessä vai kokeilitko vain kaikenlaista?

Thomas: Luonnollisesti, kun olet löytänyt hahmon, niin näin tulee käymään. Siellä täällä on toki tilaa improvisaatiolle tai lisäyksille jo muutenkin hauskoihin käsikirjoituksiin, mutta aina kun lähdemme kiertoteille, niin se ajatusmaailma on lähtöisin joka kerta tämäntyyppisestä hahmosta. Minkä takia hahmoa on juuri hauska esittää, koska pääset kokeilemaan enemmän. Kun joku on käytännössä idiootti ekstrovertti, hänen kauttaan on mahdollista kokeilla enemmän kuin hahmon, joka pysyttelee omissa oloissa.

Sarjan hahmojen teoilla ei tunnu olevan minkäänlaisia seurauksia. Jos saisit itse joitain sarjassa nähtyjä laitteita, kuten kutistussäteen, kuinka nopeasti luulisitte joutuvan pidätetyksi?

Thomas: Voi veljet. Minä rakastan totella lakia, olen niin lainkuuliainen kansalainen. Luulen, että selviäisin pälkähästä melko pitkään ennen kuin hallitus saisi minut kiinni. Jos minulla olisi jonkinlainen mielipiteen muuttava sädease, hiipisin todennäköisesti hallitukseen ja muuttaisin kaikki republikaanit uskomaan ilmastonmuutokseen.

Tuo luultavasti aiheuttaisi sinun pidätyksen…

Thomas: Olet oikeassa, joten ehkä siinä ei kestäisikään niin kauaa.

Haluaisitteko selventää meille Yumyulackin huoneessa löytyvän Muurin konseptin?

Sean: Minä luulen, että Yumyulack pitää vain ihmisten kutistamisesta ja hän tykkää hallita asioita. Joten hän työntää kutistetut ihmiset huoneessaan olevaan eräänlaiseen terraarioon. He-hetkinen! En tiedä, miten paljon voin puhua asiasta! Mutta kenelläkään ei ollut tosiaan mitään aavistusta, kuinka isoksi Muuri nousisi. Merkittävä osa sarjan draamasta sijoittuu täysin tuon Muurin sisälle ja kauden päätteeksi olette nähneet melko hulluja asioita. Siellä on isoja nimiä kertomassa isoja tarinoita hyvin pienessä maailmassa. Muuri on yksi minun lempiasioita sarjassa.

Olette molemmat kokeneita näyttelijöitä ja ääninäyttelijöitä. Koetteko näiden roolien olevan jossain määrin samankaltaisia vai ovatko ne täysin erilaisia?

Thomas: Ne ovat kieltämättä melko erilaisia keskenään. Pelkästään itse prosessi poikkeaa, kun näyttelet kameralle ja toisten ihmisten kanssa. Sinun suorituksesi ja tekemisesi riippuvat muista kohtauksessa olevista näyttelijöistä, paitsi jos kyseessä on jonkinlainen eristetty monologi. Kun taas ääninäytellessä olet yksin äänikopissa ja kuulokkeissa jotkut ihmiset kertovat, mitä sinun pitää tehdä. En halua sanoa, onko toinen parempi tai huonompi tapa, mutta saat kieltämättä enemmän vapauksia, kun olet ainoa näyttelijä. Voit kokeilla eri asioita ja jos siitä pidetään, sitä myös käytetään. Sen jälkeen siirryt seuraavan lauseen kimppuun. Oikeastaan se on hyvin outo frankensteinmainen tapa kasata sisältöä.

Sean: Ja pääset myös maailmoihin, joihin et luultavasti muuten pääsisi. Tai eihän sitä koskaan tiedä, tekiväthän he ne sen dinosaurusohjelmankin, jossa oli dinosauruksia…

Thomas: Tarkoitatko Jurassic Parkia?

Sean: Enenenenenen! Vaan sitä, jossa heillä on puvut päällä…

Thomas: Aah, Dinosaurs-sarja! ”Not the Momma! Not the Momma!”

Sean: Joten kai meillä voisi olla isot puvut päällä, jolloin voisimme tehdä tätä samaa. Mutta mielestäni ääninäyttelyn erilaiset maailmat ovat todella mielenkiintoisia kanssa.

Thomas: Totta. Vain mielikuvitus ja animaattorien luomien ruutujen määrä on rajana, mutta muutoin kaikki on mahdollista. Nyt olemmekin ylösalaisessa maailmassa, jossa aika kulkee toiseen suuntaan, joten se on kieltämättä hieman erilaisempaa kuin näytellessä.

Sean: Ja nyt olet koirien syötävänä…

Thomas: Tee sellaisia ääniä kuin olisit koirien syötävänä.

Minua kiinnostaisi hieman se prosessi, jolla valitsette äänen hahmoille. Käytättekö usein vain omaa ääntänne vai – en halua puhua taas pelkästään Terrystä, mutta hän vaikuttaa energiseltä, joten oliko se valmiiksi jo käsikirjoituksessa vai suunnittelusi lopputulos?

Thomas: Usein se lähtee siitä, mitä tekijät antavat meille tuotannon alussa. Periaatteessa ensimmäisessä sessiossani tekijöiden kanssa käytimme ehkä noin 30-45 minuuttia aikaa siihen, että löysimme hahmon ja sopivan intonaation. Ja jopa vielä nauhoittaessamme palasimme takaisin käsikirjoituksen luo ja uudistimme noin puolet siitä, koska oikeastaan vasta lopussa alat löytää oman äänesi hahmolle. Joten äänen löytää usein noiden alkusessioiden aikana. Monesti minua pyydetään myös tekemään jotain satunnaisia hahmoja ja ääniä, jolloin voit juuri esitellä jotain uniikkeja kykyjäsi äänenkäyttösi suhteen. Mutta kukaan ei välttämättä halua käyttää jotain todella vaikeaa intonaatiota koko kauden ajan päähahmona. Terryn ääni on likellä minun omaani, mutta silti se on erilainen. Se tulee aavistuksen korkeammalta, rytmi on hieman eri, joten sen avulla voi luoda jotain täysin erilaista ja se on itse asiassa hyvin vapauttavaa.

Sean: Minulla on hyvin samankaltainen prosessi. En muuta ääntäni kovin paljoa, mutta siihen täytyy löytää jokin lisämauste. Esimerkiksi Yumylackin kohdalla halusin saada äänestä kuulumaan angstisen teinin, jota en usein käytä. Joten kun tuon elementin lisäsi ääneen, huomasin löytäneeni oikean hahmon.

Thomas: Teininä esiintyminen on Seanille vaikeaa, sillä kovin moni ei tiedäkään, että Sean on 55-vuotias. Hollywood on jättänyt jälkensä häneen.

Mistä pidätte kaikkein eniten päähenkilöidenne kulttuurissa?

Sean: Pidän siitä, että se kulttuuri on niin rikas. Opimme koko ajan uusia ja uusia asioita siitä. Kuten eräässä episodissa, jossa he kuvittelivat tulevansa murrosikään, mutta sitten opimmekin, ettei kyse ole välttämättä siitä. Opimme myös, miten he syövät, millainen heidän anatomiansa on. Pupa on oma lempihahmoni, sillä hän on eräänlainen elävä… oooh, onko tuo muuten spoileri? En halua pilata kenekään kokemusta!

Mikä aspekti teitä kiehtoo kaikkein eniten Roilandin ja McMahanin huumorissa?

Thomas: Pidän siitä, että se on hermoilevaa ja tasapainottelee sillä rajalla olematta kuitenkaan välinpitämätöntä tai tietämätöntä. Se on todella älykästä. Jos teet ”aikuisille” suunnattua sarjaa ja käytät paljon väkivaltaa ja kirosanoja tekemättä sitä kuitenkaan älykkäästi, et oikeastaan vie animaatio- tai komediagenreä yhtään eteenpäin. Roiland ja McMahan ovat hyvin nokkelia. Meni tarina tai aihe miten absurdiksi tahansa, se on mielestäni usein silti aina hyvin älykkäästi toteutettu ja heidän viittaukset osuvat kohteeseen. Kaikki on vain hyvin rakennettu. Mitä tyhmemmäksi asiat muuttuvat, sitä älykkäämpää toteutuksen täytyy olla. Ja he onnistuvat siinä melko hiton hyvin.

Onko esittämissänne hahmoissa piirteitä teistä itsessään?

Sean: Ehdottomasti. Kun luet käsikirjoitusta tai selontekoa hahmosta, jokin asia sinussa löytää samaistumiskohteen myös hahmon tunteisiin. Tämä vaihtelee, mutta kyllä heihin on aina liitoksissa.

Thomas: Minä toivon, että olisin yhtä positiivinen ja ulospäin suuntautunut kuin Terry. Se olisi mahtavaa. Se olisi ihanaa. Ei ehkä ihan yhtä sietämätön. Mutta sen sijaan epäilen jatkuvasti liian paljon itseäni ja kritisoin tekemisiäni ollakseen yhtä huoleton kuin Terry.

Sitten meitä on kaksi…