Uusimmat

Heinäkuun kaikki ensi-illat Suomessa: Deadpool 3, Inside Out 2, Twisters, Kinds of Kindness…

30.06.2024 14:00 Muropaketin toimitus

Heinäkuussa 2024 Suomen valkokankailla ensi-iltansa saa kaikkiaan 11 uutta elokuvaa sekä alun perin jo vuonna 1981 julkaistu kauhuelokuva The Beyond.

Kuukauden uutuuksia ovat muun muassa odotettu Deadpool & Wolverine, Pixar-animaatio Inside Out 2, Yorgos Lanthimosin uutuus Kinds of Kindness ja ysärillä julkaistun katastrofielokuvan henkinen sukulainen Twisters.

Nämä kaikki elokuvat saavat Suomessa ensi-iltansa elokuvateattereissa heinäkuussa 2024:

5. heinäkuuta

Hiljainen paikka: Päivä yksi (A Quiet Place: Day One)

Hiljainen paikka -elokuvien esiosana toimiva jännäri sukeltaa ensimmäiseen päivään äänen avulla saalistavien alieneiden hyökkäyksen aikana. Elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa tällä kertaa Michael Sarnoski, ja alkuperäisten elokuvien John Krasinski toimii tuottajan roolissa. Pääosissa nähdään muun muassa Lupita Nyong’o, Joseph Quinn ja Djimon Hounsou.

Kinds of Kindness

Yorgos Lanthimosin ohjaama, Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Kinds of Kindness on kolmesta osasta rakentuva tarina. Se kertoo miehestä, jolla ei ole valinnanvapautta, mutta joka haluaisi kuitenkin hallita itse omaa elämäänsä; poliisista, joka havahtuu siihen, että hänen merelle kadonnut vaimonsa palaa takaisin täysin muuttuneena; ja naisesta, joka on päättänyt löytää erään erityiskykyjä omaavan ihmisen, josta on tuleva suuri hengellinen johtaja.

Pääosissa nähdään Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie ja Hunter Schafer. Käsikirjoituksesta vastaavat Lanthimos ja Efthimis Filippou jo viidennessä yhteisessä elokuvassaan.

12. heinäkuuta

Elämäni ensimmäinen päivä (Il primo giorno della mia vita)

Elämäni ensimmäinen päivä on Paolo Genovesen ohjaama draamaelokuva, jossa neljä erilaista päähenkilöä kohtaa salaperäisen miehen (Toni Servillo) juuri kun he ovat saavuttaneet elämässään pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Mies tarjoaa heille sopimuksen: viikon aikaa nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Löytävätkö he voimaa aloittaa alusta ja rakastua elämään uudelleen? Elokuva herättää pohtimaan elämän arvoa ja merkitystä.

Servillon lisäksi elokuvan keskiössä neljänä epätoivoisena nähdään Valerio Mastandrea, Margherita Buy, Sara Serraiocco ja Gabriele Cristini.

The Bikeriders

Jeff Nicholsin ohjaama ja käsikirjoittama The Bikeriders seuraa Yhdysvaltain keskilännessä syntyneen moottoripyöräkerho the Vandalsin nousua. Kerhon jäsenten näkökulmasta kerrottu tarina seuraa kuinka kerho vuosikymmenen kuluessa kehittyy paikallisten ulkopuolisten kokoontumispaikasta synkemmäksi rikollisjengiksi, joka uhkaa alkuperäisten jäsenien uniikkia elämäntapaa.

Pääosissa nähdään muun muassa Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist ja Norman Reedus.

Fly Me to the Moon

Scarlett Johanssonin ja Channing Tatumin tähdittämä Fly Me To The Moon sijoittuu NASA:n historiallisen kuulennon kulisseihin. Kipinät sinkoilevat, kun NASA:n julkisuuskuvaa kiillottamaan palkattu markkinoinnin ihmelapsi Kelly Jones (Johansson) tekee laukaisujohtaja Cole Davisin (Tatum) ennestäänkin vaikeasta tehtävästä yhtä hullunmyllyä. Presidentti ei salli tehtävän epäonnistua, joten Jones saa tehtäväkseen lavastaa varajärjestelynä kuuhun laskeutumisen, jolloin lähtölaskenta alkaa toden teolla.

Elokuvan ohjaa Rose Gilroyn käsikirjoituksen pohjalta Greg Berlanti. Johanssonin ja Tatumin lisäksi näyttelijäkaartissa ovat mukana muun muassa Woody Harrelson, Nick Dillenburg, Anna Garcia, Jim Rash, Noah Robbins, Colin Woodell, Christian Zuber, Donald Elise Watkins ja Ray Romano.

Twisters

Kesän katastrofielokuva on uusi versio vuoden 1996 menestyselokuvasta Twister. Daisy Edgar-Jones esittää Kate Cooperia, entistä myrskynjahtaajaa, jota piinaa musertava kohtaaminen pyörremyrskyn kanssa opiskeluaikoina, ja joka nyt opiskelee myrskymalleja turvallisesti kuvaruudulta New Yorkissa. Katen ystävä houkuttelee hänet takaisin avoimille tasangoille testaamaan uutta, mullistavaa seurantajärjestelmää. Siellä Kate törmää Tyler Owensiin (Glen Powell), hurmaavaan ja holtittomaan sosiaalisen median supertähteen, joka kukoistaa jakaessaan riehakkaalle ryhmälleen myrskynjahtausseikkailujaan – mitä vaarallisempia, sen parempia.

Elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Lee Isaac Ching. Muissa rooleissa mukana ovat muun muassa Anthony Ramos, David Corenswet, Brandon Perea, Sasha Lane, Daryl McCormack, Kiernan Shipka, Nik Dodani ja Maura Tierney.

17. heinäkuuta

Inside Out 2 – Mielen sopukoissa 2

Disneyn ja Pixarin elokuva Inside Out – mielen sopukoissa 2 asettuu jälleen tunteiden tasapainon jo kerran löytäneen teinitytön Rileyn mieleen juuri sillä hetkellä, kun hänen päämajassaan käynnistyy suuri romutusurakka, jolla tehdään tilaa odottamattomalle yllätykselle: uusille tunteille! Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho, jotka ovat pitkään pyörittäneet Rileyn mieltä hyvällä menestyksellä, eivät tiedä, mitä pitäisi ajatella, kun kuvioihin ilmestyvät Ahdistus, Kateus, Ennui ja Nolous.

19. heinäkuuta

Blue Lock The Movie -Episode Nagi-

Muneyuki Kaneshiro ja Kōta Sannomiyan mangaan pohjautuvassa anime-elokuvassa lukion toista vuotta käyvä Nagi Seishiro saa kutsun salaperäiseen BLUE LOCK -jalkapalloprojektiin. Siellä häntä odottaa kohtaaminen koko maan parhaimpien hyökkääjien kanssa. Nagin unelma parhaaksi tulemisesta, ystävänsä Reo rinnallaan, vie tämän huippulahjakkuuden maailmaan, jota hän ei ole tuntenut.

The Beyond (…E tu vivrai nel terrore! L’aldilà)

Alun perin jo vuonna 1981 valmistunut The Beyond on Lucio Fulcin ohjaama kauhuelokuva, joka saa nyt virallisen Suomen ensi-iltansa 4K-restaurointina. Liza Merrill (Catriona MacColl) perii hotellin New Orleansista, mutta huomaa pian, että talossa tapahtuu outoja asioita. Selittämättömiä onnettomuuksia sattuu luonnottoman usein, ja Liza tulee epäluuloiseksi. Syy onnettomuuksille näyttää olevan yhtä mystinen kuin pahaenteinenkin.

Gravediggers

Post-apokalyptisessa maailmassa yhteiskunta on romahtanut, ja yksittäiset eloonjääneet taistelevat olemassaolostaan viruksia, yöllisiä happosateita ja kannibaalilaumoja vastaan. Haudankaivajat Lars ja Donald viettävät yöt happosateilta turvassa omassa tukikohdassaan ja päivisin, sateiden loputtua, he hävittävät saastuneiden ruumiita. Uhkaava kannibaalijoukko pakottaa selviytyjät liittoutumaan muiden elonjääneiden kanssa ja valmistautumaan tulevaan taisteluun.

Joonas Makkosen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on mustaa huumoria sisältävä toimintadraama, jonka pääosissa nähdään Ari Karhunen, Enni Ojutkangas, Ari Savonen, Saara Elina, Romeo Makkonen, Zoltán Fodor, Jari Manninen, Olli Saarenpää, Roderick Kabanga ja Päivi Komulainen-Vuoti.

24. heinäkuuta

Deadpool & Wolverine

Kesän yksi odotetuimpia elokuvia on Marvelin kolmas Deadpool-elokuva, jossa Ryan Reynoldsin nimihahmo saa vihdoin rinnalleen Hugh Jackmanin esittämän Wolverinen. Shawn Levyn ohjaamassa elokuvassa nähdään pääosakaksikon lisäksi myös muun muassa Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni ja Matthew Macfadyen.

26. heinäkuuta

Robot Dreams

Robot Dreams on palkitun ja kulttimainetta nauttivan Blancanievesin ohjanneen Pablo Bergerin ensimmäinen animaatioelokuva. Se on 80-luvun New Yorkiin sijoittuva, kaikenikäisille suunnattu tarina ystävyydestä, sen tärkeydestä ja hauraudesta.

Koira elää Manhattanilla ja on tympääntynyt olemaan yksin. Hän päättää rakentaa itselleen robotin seurakseen. Heidän ystävyytensä kukoistaa, ja kaksikosta tulee erottamaton. Eräänä kesäyönä Koiran on kuitenkin suureksi surukseen hylättävä Robotti hiekkarannalle. Kohtaavatko he enää ikinä?

Muutokset ovat mahdollisia.