Uusimmat

Esittelyssä vuoden 2023 supersankarileffat – The Flash, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Kraven the Hunter…

25.12.2022 12:00 Helinä Laajalahti

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Vuonna 2023 elokuvateattereihin on tulossa koko joukko uusia Marvel- ja DC-sarjakuviin pohjautuvia supersankarielokuvia.

Niin kuin viime vuosina on ollut tapana, myös vuonna 2023 valkokankaille on jälleen tulossa suuri määrä ison budjetin supersankarielokuvia tyyliin Marvel Studios ja DC Universe. Odotettuja jatko-osia saavat niin Ant-Man kuin Aquamankin, ja uusina hahmoina esitellään ainakin Kraven the Hunter ja Blue Beetle.

Julkaisupäivien osalta käytämme ensisijaisesti suomalaisen Filmikamarin julkaisemia tietoja. Kaikille tuleville elokuville ei kuitenkaan ole vielä tiedossa virallista julkaisupäivää Suomessa, joten näiden osalta tiedot pohjautuvat IMDb:n tarjoamiin päivämääriin.

Tulee muistaa, että päivämääriin tulee vuoden varrella varmasti vielä muutoksia – näistä uutisoimme perinteiseen tapaan vuoden mittaan.

1. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Paul Rudd ja Evangeline Lilly palaavat Ant-Manin ja Waspin rooleihin kolmannessa elokuvassaan helmikuussa. Quantumaniassa tutkitaan elokuvan nimen mukaisesti salaperäistä kvanttimaailmaa. Elokuvassa mukana on myös Jonathan Majorsin esittämä Kang, joka on keskeinen pahis Marvel Studiosin Avengers: The Kang Dynasty -elokuvaan vuonna 2025 johtavassa tarinalinjassa. Ohjaajana jatkaa vanha tuttu Peyton Reed.

Ant-Man and the Wasp: Quantumanian ensi-ilta on Suomessa 15. helmikuuta.

2. Shazam! Fury of the Gods

Shazam! Fury of the Gods jatkaa mainion, vuonna 2019 julkaistun Shazam!:in viitoittamalla tiellä. Teini-ikäisestä pojasta Zachary Levin näköiseksi supersankariksi muuttuva Shazam sai ensimmäisen elokuvan lopussa avukseen kokonaisen sankarijoukon. Ensimmäisen elokuvan tapaan jatko-osan ohjaa David F. Sandberg ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Helen Mirren, Lucy Liu, Adam Brody ja Djimon Hounsou.

Shazam! Fury of the Godsin ensi-ilta on USA:ssa 17. maaliskuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 3

James Gunnin kolmas Guardians of the Galaxy jatkaa Chris Prattin esittämän Star Lordin johtaman joukkion matkaa galaksin vartijoina. Prattin lisäksi mukana jatkavat Dave Bautista, Pom Klementieff, Zoe Saldana, Karen Gillan, Bradley Cooper ja Vin Diesel. Uutena hahmona elokuvassa nähdään Will Poulterin esittämä Adam Warlock.

Guardians of the Galaxy Vol. 3:n ensi-ilta on Suomessa 3. toukokuuta.

4. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Animaatioelokuvan Oscarilla palkitun Spider-Man: Into the Spider-Versen ensi kesänä julkaistava jatko-osa on nimeltään Spider-Man: Across the Spider-Verse. Elokuvassa Miles Morales sinkotuu yhdessä Gwen Stacyn kanssa halki multiversumin, missä hän kohtaa muita, olemassaoloaan suojelevia Hämähäkki-ihmisiä. Uuden animaation käsikirjoituksesta vastaavat Phil Lord, Christopher Miller ja David Callaham.

Spider-Man: Across the Spider-Versen ensi-ilta on Suomessa 2. kesäkuuta.

5. The Flash

Moneen kertaan siirtynyt ja monenlaisen uhan alla ollut The Flash julkaistaan näillä näkymin vihdoin ensi kesäkuussa. Andy Muschiettin ohjaamassa elokuvassa Ezra Millerin esittämä Barry Allen päätyy seikkailemaan multiversumissa. Mukana nähdään myös muun muassa Michael Keatonin ja Ben Affleckin esittämät Batmanit sekä Michael Shannonin kenraali Zod.

The Flashin ensi-ilta on USA:ssa 23. kesäkuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

6. The Marvels

Captain Marvel -elokuvan ja Disney+:n julkaiseman Ms. Marvel -sarjan jatko-osana toimiva The Marvels heittää samaan seikkailuun Brie Larsonin esittämän Carol Danversin, Iman Vellanin Disney+-sarjassa esittämän Kamala Khanin ja Teyonah Parrishin esittämän Monica Rambeaun. Nia DaCostan ohjaamassa elokuvassa on mukana tietenkin myös Samuel L. Jacksonin Nick Fury.

The Marvelsin ensi-ilta on USA:ssa 28. heinäkuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

Ms Marvel

7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Uusi Teini-ikäisistä mutanttininjakilpikonnista kertova CGI-animoitu elokuva on nimeltään Mutant Mayhem ja sen tuottajina toimivat muun muassa Seth Rogen ja Evan Goldberg. Rogenin mukaan hahmojen teini-ikäisyys on usein jätetty elokuvissa taka-alalle ja hän kertoo halunneensa elokuvan keskittyvän nyt tuohon puoleen. Hahmojen ääninäyttelijöinäkin toimivat nyt teini-ikäiset näyttelijät.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhemin ensi-ilta on USA:ssa 4. elokuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

Teenage Mutant Ninja Turtles

8. Blue Beetle

DC Comicsin hahmoon pohjautuva Blue Beetle oli alun perin tarkoitus julkaista suoraan HBO Maxissa, mutta yllättäen sen julkaisu siirrettiinkin elokuvateattereihin. Blue Beetle on teini-ikäisen Jaime Reyesin supervoimainen versio, jota elokuvassa esittää Xolo Maridueña. Angel Manuel Soton ohjaamassa seikkailussa nähdään muissa rooleissa myös muun muassa Susan Sarandon, Raoul Max Trujillo, Harvey Guillén, George Lopez ja Adriana Barrazza.

Blue Beetlen ensi-ilta on USA:ssa 18. elokuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

Blue Beetle

9. Kraven the Hunter

Sonyn Spider-Man-universumiin Venomin ja Morbiuksen rinnalle kuuluva Kraven the Hunter saa oman elokuvansa ensi syksynä. J.C. Chandorin ohjaaman elokuvan nimiroolia esittää Aaron Taylor-Johnson, ja muissa rooleissa mukana ovat muun muassa Russell Crowe, Ariana DeBose, Fred Hechinger ja Alessandro Nivola.

Kraven the Hunterin ensi-ilta on USA:ssa 6. lokakuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

Kraven

10. Aquaman and the Lost Kingdom

Vuonna 2018 julkaistu Aquaman on saanut odottaa jatko-osaa yllättävän pitkään, mutta Aquaman and the Lost Kingdom saa ensi-iltansa näillä näkymin vihdoin ensi joulun alla. James Wanin ohjaamassa seikkailussa nimirooliin palaa Jason Momoa, jonka lisäksi mukana nähdään muita vanhoja tuttuja kuten Amber Heard, Willem Dafoe, Ben Affleck, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II ja Dolph Lundgren.

Aquaman and the Lost Kingdomin ensi-ilta on USA:ssa 25. joulukuuta, Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.

Aquaman and the Lost Kingdom -logoi

Muutokset ovat mahdollisisia.

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat